מתכון בורקס גבינה לפסח | השף הלבן

בורקס גבינה לפסח

לא מוותרים על בורקס כשר לפסח והפעם, ממצות בלבד

מאת: חגית ענית
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס גבינה לפסח

המרכיבים ל24 יחידות:

  • 8 מצות מושרות במים לדקות ספורות ומחולקות לשלישים, עם קוי המצה
  • 1 גבינה בולגרית
  • 2 תפוח אדמה מבושלים על קליפתם במי מלח
  • 3 ביצים
  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים את המצות מהמים, מחלקים אותן לשלישים ומכסים במגבת נקייה, הן צריכות להיות גמישות כך שניתן יהיה לגללן.

  • 02.

     המילוי המקורי: מרסקים את הגבינה עם מזלג, מוסיפים תפוח אדמה אחד מקולף וביצה אחת, מרסקים הכול עם ממזלג או בכלי לפירה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת צריכה להיות סמיכה מאד ולא נוזלית, והיא אמורה להיות מלוחה במידה שאוהבים. אם מלוח מדי לטעמכם, מוסיפים עוד תפוחי אדמה, אם יבש מידי מוסיפים חלק מהביצה ובודקים את הסמיכות.

  • 03.

     הכנת הבורקס: על כל שליש מצה, בצדה הצר הקרוב אליכם, מניחים כף מהתערובת ומגלגלים לגליל קטן. טובלים בביצה ומטגנים מספר דקות מכל צד עד שמזהיב. הערה: את אותו הדבר ניתן למלא בבשר, בתרד עם גבינה מלוחה וכו'  

הכנת? כאן מדרגים
(424)