בורקס ביס של חציל קלוי ומוצרלה
ביסים קטנים של בורקס פריך עם מלית חציל ומוצרלה לצד מטבל. מתכון של אינס ינאי שיסגור לכם את פינת האירוח או ארוחת הערב
המרכיבים ל20 יחידות:
- 1/2 חבילת בצק עלים "מעדנות", מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
- 500 גרם חציל קלוי
- 300 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
- 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- 1 גביע יוגורט BIO 3% "תנובה"
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף זעתר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
-
02.
משטחים את בצק העלים.
-
03.
מרדדים מעט.
-
04.
מחלקים את הבצק לאורכו לשני חלקים.
-
05.
מניחים לאורכה של כל רצועה בצק מהמלית מגלגלים כל מלבן לרצועה ארוכה ומהודקת כאשר התפר נמצא מלמטה.
-
06.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה ושומשום.
-
07.
חורצים בצורה אלכסונית כל רצועה לחתיכות קטנות.
-
08.
מערבבים את מרכיבי המטבל ומגישים ליד.
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מגישים חם לצד המטבל.
הידעת?
ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם.
קבלו מתכון לבורקס פריך עם מלית חציל ומוצרלה לצד מטבל. מתכון של אינס ינאי שיסגור לכם את פינת האירוח או ארוחת הערב.