קארי טופו, כרובית ושעועית
קארי טופו עם כרובית ושעועית הוא מנה טבעונית צבעונית, חמה ומלאת טעמים אסייתיים. הטופו מצופה בקורנפלור ומטוגן עד שהוא קריספי וזהוב, ואז מתמזג ברוטב עשיר מקרם קוקוס, משחת קארי אדום, סויה ונגיעה מתקתקה. הכרובית מתרככת מבלי לאבד מהמרקם, השעועית הירוקה מוסיפה קראנץ’ ורעננות, והכל יחד יוצר תבשיל עשיר ומנחם. מגישים לצד אורז לבן, מקשטים בכוסברה טרייה ונהנים ממנה קלה להכנה, בריאה ומשביעה שתמיד כיף לחזור אליה בארוחת צהריים או ערב.

המרכיבים ל 2 מנות :
- 1 חבילה טופו קארי של אלטרנטיב
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כף גדושה משחת קארי אדום (Blue elephant)
- 1 כוס קרם קוקוס (100% קוקוס)
- 1 כף סוכר
- 1 כף סויה
- 1/4 כרובית חתוכה לפרחים
- 1/2 כוס שעועית ירוקה קפואה סנפרוסט
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים לקוביות את הטופו ומצפים בקורנפלור.
-
02.
מטגנים היטב מכל הצדדים עד להזהבה.
-
03.
במחבת נפרדת שמים את הקארי עם מעט שמן ומערבבים.
-
04.
מוסיפים בהדרגה את הקרם קוקוס ויוצרים קרם חלק.
-
05.
מוסיפים את הסוכר והסויה ומערבבים היטב.
-
06.
מוסיפים את הכרובית והשעועית ומבשלים למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את הטופו ומבשלים עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים לצד אורז לבן ומקשטים בכוסברה קצוצה.
הידעת?
• את הכרובית אפשר להחליף \ להוסיף אליה בבטטה, פטריות או כל ירק שאתם אוהבים
• את הקארי אפשר להחליף לקארי ירוק או צהוב – לפי ההעדפה שלכם