קינוחים שאי אפשר לסרב להם - תוכן קולינרי | השף הלבן

שישה קינוחים שאי אפשר לסרב להם

הרבה קינוחים ירדו אל העולם, ואם נודה על האמת – רובם כל כך טובים, כל כך מדויקים וכל כך טעימים, שאנחנו פשוט לא יכולים לסרב להם. מהמהירים והקלים ביותר להכנה למורכבים מאוד (אך מתגמלים לא פחות), הנה מצעד הקינוחים שאי אפשר לעמוד בפניהם!

מאת: עורך השף הלבן
קרם ברולה השף הלבן

עוגת מייפל רכה וחורפית

עוגת מייפל יכולה להיראות כאילו מלאכי שרת בכבודם ובעצמם הורידו אותה מן השמיים (בייחוד אם תשדכו אליה גלידת וניל קטיפתית), אך למעשה היא נחשבת לאחד הקינוחים הקלילים ביותר שיש, ואת התודה ניתן להפנות לעובדה שהיא משתייכת לזן העוגות הבחושות – פשוט מערבבים את כל מצרכי הבלילה קלות, מאחדים, מעבירים לתבנית ומניחים לתנור לעשות את יתרת העבודה. אם אתם רוצים להעניק לעוגה שלכם טאצ' יוקרתי ומפונפן, הכינו שכבת קראמבל אגוזים – זה גם יוסיף לה טעמים עשירים ונהדרים.

בראוניז שוקולדיים מטריפים

אם יש לכם שוקולד איכותי, תבנית גדולה וכמה מצרכים פשוטים שלבטח תמצאו במקרר הביתי שלכם – יש לכם בראוניז מנצחים! הקינוח השוקולדי הוא אחד הקינוחים הפופולריים ביותר בכל העולם, והוא אהוד במיוחד בגבולות ישראל. היופי בבראוניז הוא שאפשר לשדרג ולהוסיף להם טעמים כאוות נפשכם, כמו אגוזים קצוצים לבלילה (פיסטוקים ישתלבו כאן נפלא!), פירות יער קטנטנים, רצועות חלווה קצוצות, שכבת טראפלס עליונה או להוסיף קפה אל תוך התערובת.

טירמיסו עם שכבות לאינסוף

הקינוח האיטלקי האולטימטיבי אמנם נראה כמו מיליון דולר (לפחות!), אך למעשה הוא קל מאוד להכנה. להכנת טירמיסו איכותי באמת, חשוב לשמור על כמה כללים פשוטים: העדיפו להשתמש בקפה איכותי, הצטיידו בבישקוטי כמו באיטליה שיספגו את הקפה המר והנהדר ואל תוותרו על הביצים (חיות או מפוסטרות) ועל גבינת מסקרפונה, שטעמיה עשירים ואחוזי השומן הגבוהים שבה מעניקים יציבות לעוגה. תהליך ההכנה פשוט כל כך והתוצאה כל כך מרעננת, עם טעמים עמוקים של קפה, קרם וגם וניל עדין – שאתם פשוט חייבים לנסות!

מרנג אווריריים

הקינוח הלבן בעל המראה האוורירי המתקבל על ידי ערבוב בין חלבונים וסוכר נשמע פשוט למדי, אך הוא גם עלול להתגלות כמסובך מעט, בייחוד בכל הנוגע לטיפול בחלבוני הביצה. כדי להצליח במשימת העל ולקבל מרנג אוורירי עם קצף משגע, הקפידו להשתמש בביצה בטמפרטורת החדר ולהקציף רק עד לקבלת קרם סמיך. המרנג טעים ומפנק בפני עצמו, והוא משמש כבסיס מושלם להכנת קינוחים נוספים, כמו פבלובה, בסיס לעוגת שכבות או כשכבה נוספת, עליונה, בעוגיות שוקולד משמחות. תוכלו לזלף את תערובת המרנג במגוון צורות יצירתיות, החל מ"נשיקות" הקלאסיות ועד לספירלות ושבלולים טעימים. כדי להעשיר את הטעם המתקבל, פשוט פזרו בעדינות לאחר האפייה קישוטים מתוקים, כמו שבבי שוקולד, סוכריות או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

קרם ברולה כמו בפריז

המרכיבים שלו אמנם פשוטים ועל קריאת ה"או-לה-לה" שתתמלט מפיכם ברגע שתתטעמו ממנו בהחלט אין עוררין, אך כדי להכין קרם ברולה טוב באמת – כדאי לעקוב אחר כמה כללים חשובים – וכן, אז זה יהיה פשוט למדי! נכון, יש צורך בהשוואת טמפרטורות ובבישול מקדים, אך אל תיבהלו – זה לגמרי קל וישים. רוצים להעניק לקרם הברולה שלכם טעם מיוחד במינו? אם תרצו לגוון את הווניל הקלסי, תוכלו להחליפו בטעמי קפה עשירים, לימון או תפוז מרעננים או תבלינים חמימים כמו הל. גם עשבי תיבול טריים ישמחו להצטרף אל תערובת השמנת שתרקחו, ויעשירו את טעמו הסופי של המאפה.

עוגת גבינה לא רק בשבועות

מה לא נאמר על עוגת גבינה? שהיא אם כל העוגות, שצריך מומחיות רבה כדי לאפות עוגה טובה וטעימה של ממש ושכשעושים זאת נכון ועוקבים אחר כמה צעדים פשוטים (יותר או פחות…) – היא פשוט מושלמת, ובהחלט אי אפשר לעמוד בפניה! לא משנה אם אתם אוהבים את עוגת הגבינה שלכם עם שכבת בצק קראנצ'ית מתחתיה, עם רוטב פירות יער מתקתק או עם שכבת שוקולד לבן מהפנטת – הקפידו על הטיפ החשוב שלפניכם: ברוב מתכוני העוגה הדורשים אפייה, חשוב מאוד לווסת את הטמפרטורה בשוליה של העוגה ולמנוע היווצרות של סדקים בחלקה העליון, ולשם כך משתמשים באמבט מים הנח בנונשלנט מתחת לתבנית העוגה שלכם – זה חשוב!

קרם ברולה השף הלבן

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.