שוקולד מסביב לשולחן
שוקולד חלב, מריר או לבן? ובעצם, למה לבחור? השוקולד, ידידו הטוב של האדם, משתלב באינספור קינוחים נפלאים – ואנחנו כאן כדי לשים עליו את הזרקור (כאילו שהוא זקוק לזה) ולהבין אחת ולתמיד איזה סוג שוקולד מתאים לאיזה קינוח – ומה עובד טוב יותר. הינה כמה רעיונות והשראות שיעזרו לכם להתאים את השוקולד הנכון לקינוח הבא שתכינו (ואז ללקק את האצבעות, כמובן).

עושר צחור: שוקולד לבן
שוקולד לבן עשוי מהשילוב הקדוש הכולל חמאת קקאו, חלב, וניל, לציטין וסוכר. צבעו הלבן היפהפה נגרם כתוצאה מהיעדר מוצקי קקאו – ואנחנו באופן אישי מודים על כך בכל פעם שאנחנו ניגשים להכין קינוח נהדר שבו השוקולד הלבן הוא הכוכב העיקרי. בגלל אופיו הייחודי, כדאי לתת לשוקולד מקום של כבוד בקינוח – בציפוי החיצוני, בשילוב עם טעמים שיחמיאו לו כמו פיסטוק, למשל, או בקינוחים המכילים פירות טריים, כמו דובדבנים, תותים, אפרסק וכדומה.
אפשר גם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס עם שוקולד לבן, גם המראה יהיה מרענן ואצילי (כן, אמרנו אצילי על עוגייה) וגם הטעמים נהדרים. עוגת בלונדי, עוגת שוקולד לבן או בראוניז עם שוקולד לבן הם קינוחים מעולים נוספים שתוכלו להכין עם שוקולד לבן, התוצאה תהיה עשירה מאוד והרבה פחות דחוסה ו"כבדה" מהגרסה המקורית, וגם הרבה יותר עסיסית. גרדו פנימה קליפת לימון כדי לתת טוויסט מעניין לטעם. פונדנט שוקולד לבן שאפשר לקשט עם רוטב פירות יער גם יהיה בחירה מצוינת לשימוש בשוקולד הלבן שלכם, וגם פאדג' עסיסי.
קלסי זה השיא: שוקולד חלב
הוא חלק וקרמי, משתלב נהדר כמעט בכל עוגה שתכינו ומתפקד נפלא גם בפני עצמו, כפונדו שוקולד קטיפתי שנותר רק לטבול בו פרי עסיסי וליהנות. בהשוואה לשוקולד המריר עליו נפרט מיד, שוקולד חלב נחשב למתוק יותר, יהיו בו לרוב כ-30% מוצקי קקאו בלבד והוא מבוסס על מספר מרכיבים חלביים התורמים למרקם קרמי עדין – וכמובן לטעמים מתוקים יותר. שוקולד חלב נהדר למגוון רחב של מתכונים, אך הוא יתפקד באופן הטוב ביותר במצבו הגולמי, לאחר המסה או ערבוב עם מרכיבים נוספים, ולא יתקבל טוב מאוד באפייה, מה שהופך אותו למעולה במיוחד לקינוחים כמו כדורי שוקולד שלא דורשים אפייה אך כן טעמים מתוקים ומרקם קרמי, כציפוי לרולדה ממולאת בקרם, בעוגות מוס ללא אפיה ולהכנת פרלינים מתוקים.
כמה מריר, ככה טעים: שוקולד מריר
שוקולד מריר הוא שם נרדף לאיכות, לטעם מעודן – ותתפלאו, אבל גם לבריאות. פלא שאנחנו רוצים ממנו בקינוחים שלנו, וכמה שיותר? השוקולד המריר הוא הכוכב העולה בשמי האפייה. הוא משתלב פשוט נהדר בעוגות הדורשות אפייה, ולכן הוא מעולה לבראוניז או עוגות טארט העוברות אפייה קצרה בתנור. לא כל השוקולדים המרירים הם גם פרווה, אך כשכן זו הדרך הטובה ביותר להכין עוגות שוקולד פרווה מבלי לוותר על הטעם – להיפך. יש משהו בשוקולד המריר שהופך את הקינוחים לבעלי טעמים עמוקים יותר, והוא גם משתלב מעולה עם טעמים מלוחים מעט, כמו קרמל, חמאת בוטנים או ממרח בייגלה. תוכלו להכין ממנו גם שוקו קטיפתי ומושקע (לא לשכוח קצפת), טראפלסים מיוחדים כמו טראפלס שוקולד מריר, דלעת וכמהין או להכין "קרקרים" משוקולד עם קליפות פירות ואספרסו. גם עוגת זאכר טורט המפורסמת, שמקום הולדתה הוא וינה, מבוססת על שוקולד מריר – ואין בחירה מתאימה יותר לעוגה הקטיפתית הזו, המורכבת משכבות שוקולדיות וציפוי ריבת משמש מתוקה.
