קינוחים טבעוניים שמרגישים כמו הדבר האמיתי
בעבר הייתה סטיגמה על כך שקינוחים טבעוניים אינם טעימים כמו הדבר האמיתי, אך כיום הנחה זו רחוקה עד מאוד מהאמת. בימינו ישנם תחליפים מצוינים רבים ושלל אפשרויות שיאפשרו לכם להכין את הקינוח הטבעוני המושלם, שאינו נופל מהמתחרים הלא טבעוניים שלו. לפניכם מספר הצעות לקינוחים שכאלה אותם תוכלו להכין בקלות בבית.

עוגות בחושות
אפשרות אחת שתיתן לכם מגוון של טעמים הן עוגות בחושות אותן ניתן להכין בקלות רבה בגרסה טבעונית. במקום מוצרי חלב תוכלו להשתמש בחלופות צמחיות על בסיס סויה, שקדים או שיבולת שועל. במקום ביצים תוכלו להשתמש בשמן קוקוס, מחית תפוחי עץ או מחית של בננות. ישנן שלל סוגים של עוגות בחושות מהן תוכלו ליהנות בגרסתן הטבעונית. עוגת מייפל היא דוגמה מצוינת. עוגה זו עשירה בצבע הענברי של המייפל ובטעמו המתוק. עם העוגה תוכלו לשלב בטבעיות גם אגוזים קצוצים ואף נגיעה של קינמון להעשרת הטעם.
עוד אפשרות נהדרת של עוגה בחושה היא עוגת גזר. את העוגה תוכלו להכין לא רק בגרסה טבעונית, אלא גם בגרסה ללא גלוטן, באמצעות החלפה של הקמח בשקדים טחונים. ככלל, תוכלו כמובן גם להכין עוגות וניל ולשלב בהן מגוון ענק של פירות כמו תפוחים, פירות יער או אפרסקים. מדובר בעוגות הטומנות בחובן המון אפשרויות.
עוגות שוקולד
מי אמר שלא ניתן ליהנות מהעושר הנפלא של עוגות השוקולד כאשר דבקים בתזונה טבעונית? עוגת שוקולד פרווה תשרת אתכם נאמנה ותבטיח שתוכלו ליהנות מהעוגות הקלסיות הללו בכל עת. תוכלו למשל להכין עוגת שוקולד, קוקוס ושקדים טבעונית, המשלבת בתוכה משקה קוקוס שיעניק לעוגה עוד רובד של טעם מרענן. תוכלו אפילו להכין בראוניז שוקולד מושחתים המשלבים משקה צמחי על בסיס סויה, שיעניק להם מרקם רך ומענג.
גם בעוגות השוקולד תוכלו כמובן למצוא שלל תחליפים למוצרי החלב ולביצים, אך יש בנמצא המון מתכונים שהם טבעוניים מראשיתם, כך שלא תיאלצו לעשות כלל התאמות לבדכם. אם אתם רוצים להבטיח טעם עשיר ככל הניתן, וודאו כי מרכיבי השוקולד כמו השוקולד המריר או אבקת הקקאו הם איכותיים ועשירים במיוחד.
אם אתם מעוניינים להכין עוגת שוקולד טבעונית מוצלחת, חשוב שתוודאו כי אתם בוחרים במתכון טוב. ישנם שלל מתכונים בהם תוכלו לראות את הדירוג של גולשים אשר התנסו בהם, כך שתוכלו להעריך האם מדובר במתכון מוצלח. בהכנה של עוגות טבעוניות תמיד חשוב לוודא שישנו מרכיב אשר מוסיף לחות לעוגה כמו רסק תפוחים או בננות. כך תוכלו למנוע תוצאה יבשה.
עוגות גבינה
אתם בטח חושבים שהשתגענו לגמרי, הרי מה הקשר בין עוגות גבינה לטבעונות? האמת היא שעם כל התחליפים הנהדרים שיש כיום בשוק, גם אם אתם טבעונים עדיין תוכלו ליהנות מעוגות גבינה מצוינות שאינן מכילות מוצרים מן החי כלל וכלל. כיום, ישנם תחליפים לגבינות וממרחי גבינות על בסיס סויה, להם יש טעם שאינו מבייש את הדבר האמיתי. לכן, לא תצטרכו להסתבך כלל במציאת המרכיבים המתאימים להכנת העוגה שלכם. כמעט בכל סופר ניתן למצוא כיום את התחליפים להם אתם זקוקים.
אם אתם מכינים עוגת גבינה פירורים, ישנם מתכונים רבים הדורשים שימוש בחמאה להכנת בצק הפירורים. במקום המרכיב הזה תוכלו להשתמש בחמאת קוקוס או מרגרינה, כדי להשיג את המרקם הרצוי. בנוסף, כדי להעשיר את טעם העוגה אנו ממליצים להוסיף נגיעה של תמצית וניל, גרידת לימון או גרידת תפוזים.
עוגות שמרים
גם את עוגות השמרים האהובות תוכלו להכין בקלות בגרסה טבעונית. קינוחים מהנים מאוד להכנה, במיוחד עבור מי שכבר יש לו קצת ניסיון באפייה במטבח הביתי. אם טרם יצא לכם להכין גרסה טבעונית של המטעם, תגלו שאין הבדל רב בשיטת ההכנה, אלא רק נעשה שימוש בתחליפים טבעוניים למוצרים מן החי כמו משקאות מן הצומח.
כאשר מדובר בהכנה של עוגות שמרים, הסוד להצלחה הוא עבודה נכונה עם השמרים עצמם. רק כך תוכלו להבטיח בצק במרקם הנכון, שיהיה נוח לעבודה. לפני תחילת העבודה עם השמרים ודאו כי השמרים אכן חיים, באמצעות השריה שלהם במים פושרים עם מעט סוכר. אם התמיסה מתחילה לתסוס לאחר כעשר דקות, זהו סימן כי השמרים אכן חיים וניתן להכין עמם את הבצק.
