קוטג' – לא מה שחשבתם
היש גבינה המזוהה עם ישראלים יותר מקוטג'? כנראה שלא. הגבינה במרקם הגרגירי המזכירה מעט צמר כבשים צח בנראותה, היא גבינה טעימה שמלווה אותנו משחר ילדותינו. עוד בבית כשאנו מרגילים את התינוקות למוצקים ודברי חלב, בגן בארוחת הבוקר, בבית הספר כארוחת עשר וכמובן ליד החביתה בארוחת הערב. אבל חוץ מגבינה שמורחים בכריך, אפשר להכין מקוטג' עוד […]

היש גבינה המזוהה עם ישראלים יותר מקוטג'? כנראה שלא. הגבינה במרקם הגרגירי המזכירה מעט צמר כבשים צח בנראותה, היא גבינה טעימה שמלווה אותנו משחר ילדותינו. עוד בבית כשאנו מרגילים את התינוקות למוצקים ודברי חלב, בגן בארוחת הבוקר, בבית הספר כארוחת עשר וכמובן ליד החביתה בארוחת הערב. אבל חוץ מגבינה שמורחים בכריך, אפשר להכין מקוטג' עוד כל כך הרבה מאכלים! הצטרפו אלינו למאמר מחווה לגבינה הכי ישראלית שיש.
המוציא לחם מן הקוטג'
לחם קוטג' הוא אחד הלחמים הטעימים שיש. הכנתו פשוטה למדי וניתן להכין אותו בגרסה מלוחה או בגרסה מתוקה. לפניכם כל מה שצריך לדעת כדי להכין אותו. רכיבים שיש לכולנו בבית מרכיבים את לחם הקוטג' ולכן נזדקק לקוטג' כמובן, ביצים, קמח, שמן, מים ומלח להכנת בצק סטנדרטי לחלוטין. תוכלו להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין אם אתם מעדיפים זאת. כשאתם נערכים להכנת הבצק זה הזמן להחליט האם תרצו להכין ממנו לחם מלוח בשילוב של עשבי תיבול, עגבניות מיובשות וזיתים קצוצים או לחילופין לבחור בגרסה המתוקה ולהוסיף כפית של קינמון טחון או חוויאג' קפה, להוסיף צימוקים או חמוציות ולסיום להוסיף גם אגוזים או שקדים קצוצים ולקבל לחם מתוק וריחני.
אם רק האיטלקים היו יודעים
פיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר ברחבי העולם כולו. המאפה האיטלקי המצוין משלב רכיבים שאי אפשר לעמוד בפניהם, החל מבצק פיצה טרי דרך רוטב עגבניות עשיר וכלה בגבינת המוצרלה שמוצאה גם הוא בארץ המגף. אך האיטלקים אינם יודעים שאפשר גם אחרת. אם יש לכם גביע קוטג' מיותם במקרר ואתם מחפשים לעשות איתו משהו שיוצא מן הקופסה, זו ההזדמנות שלכם להכין פיצה מבצק קוטג'. כן כן שמעתם נכון. על גבי המתכון של בצק הפיצה שאתם מכינים הוסיפו גם את גביע הקוטג' ולושו את כל החומרים יחדיו. הבצק שיתקבל יהיה רך ונימוח יותר, אך עדיין מאוד טעים ובהחלט כזה שמתאים לפיצה!.
עוד מאכל שיוצא תחת הידיים האיטלקיות הוא הפסטה. אתם ודאי מכירים את רוטב העגבניות ואת רוטב האלפרדו – שמנת בפטריות, אך האם ידעת כי אפשר לשלב את השניים וליצור פסטה ברוטב רוזה מקוטג' את המתכון הזה תכינו כמובן עם בסיס של רוטב רוזה הכולל את רוטב העגבניות המסורתי בשילוב של שמנת וגם גבינת קוטג' כמובן. מי שלא רוצה להוסיף שמנת יכול להסתפק בהוספת הקוטג' בלבד. ערבבו את הרוטב היטב עד שהקוטג' ייטמע היטב, הוסיפו לתוכו את הפסטה, בשלו יחד עוד כדקה והגישו לשולחן. תוכלו להוסיף מעל עלי בזיליקום טריים קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת להעשרת טעמי המנה.
גם את הלזניה המפורסמת אפשר להכין בשילוב של גבינות קלות וביניהן גם הקוטג', אפשר בהחלט לשלב אותה במקום הריקוטה, להוסיף עליה מוצרלה כיד הדמיון הטובה, לשים שכבות שכבות של עלי לזניה עם רוטב עגבניות משובח, לעטר עם עלי בזיליקום טריים, עגבניות ורוטב בשמל.
פשטידות עם קוטג'
כיוון שפשטידות הן למעשה שילוב של ירקות ובלילת ביצים, קמח, שמן, ותבלינים, הקוטג' משחק תפקיד מרכזי בפשטידות רבות. הוא מעשיר את טעמן, תורם למרקם של הפשטידה והופך אותה לנימוחה וטעימה. תוכלו להכין פשטידת קוטג' ותירס או פשטידת קוטג' וקישואים, שתיהן פשטידות קלות מאוד להכנה, טעימות ומזינות וחשוב מכך, שתיהן פשטידות שילדים מאוד אוהבים לאכול. ואם בילדים עסקינן דעו כי פשטידות הן דרך נהדרת "להחביא" ירקות בתוכן ולגרום להם לאכול אותן. כך תוכלו להכין גם פשטידת כרובית, פשטידת ברוקולי ועוד מגוון פשטידות מזינות עבור הילדים שיוכלו לשמש אותכם באופן נהדר בארוחת הערב.
מי שמעדיף את גרסת הפשטידה האישית יכול בהחלט להכין מאפינס של קוטג' או לחמניות קוטג' אווריריות וסופר טעימות.
קינוח עם גבינת קוטג'
כמו בכל ארוחה טובה שמסתיימת מגיע הרגע של הקינוח, תופתעו לגלות אך גבינת הקוטג' משחקת תפקיד מרכזי גם בהכנת קינוחים. כך לדוגמה תוכלו להכין עוגת קוטג' קלילה עם נגיעות פטל, מוס של קוטג' עם פירות טריים קיציים, לחמניות בריוש עם קוטג' ודובדבנים, פאי תמרים עם קוטג', קוקילידה מגבינת קוטג' ועוד שלל מתכונים נהדרים שלא הייתם מאמינים שאפשר להכין עם גבינת הקוטג' המוכרת והאהובה.
