ציפויים מעל למצופה – 4 ציפויים לעוגה - תוכן קולינרי | השף הלבן

ציפויים מעל למצופה – ארבעה ציפויים לעוגה שעושים את ההבדל

עוגה היא מאכל נפלא. קינוח מתוק שכיף לאכול בכל שעה של היום, כיף להכין לכל מאורע משמח וכיף להגיש לאורחים שמגיעים אליכם. אומנם ישנן עוגות פשוטות וטעימות ממש כפי שהן, מיד כשהן יוצאות מהתנור. אך, העוגות המפנקות באמת, הן אלו המצופות, שיש להם שכבת טעם נוספת שמשגעת לכם את כל בלוטות הטעם. במיוחד לשם כך הכנו עבורכם רשימה של ארבעה ציפויים שיעשו לכם את כל ההבדל!

מאת: עורך השף הלבן

  1. ציפוי שוקולד, שוקולד ו… עוד שוקולד

בואו נודה על האמת, עוגת שוקולד היא אחת העוגות הכי טעימות שיש. לא משנה כמה אכלתם לפני שהיא הגיעה לשולחן, לא משנה כמה אתם מרגישים שבעים- אפילו עד פיצוץ, ברגע שהעוגה הזו נוחתת לידכם מתפנה מקום עבורה בין רגע. יש משהו במרקם השוקולד החום, העשיר, הטעים שפשוט הופך אותה לבלתי ניתן לסירוב אפילו אם היא בגרסתה הפשוטה ביותר. אך כשהיא מגיעה בגרסה עשירה יותר… זה כבר לא נגמר בפרוסה אחת כפי שאתם יודעים היטב.

הציפוי הסטנדרטי ביותר לעוגת השוקולד הוא הגנאש – תערובת של שמנת עם שוקולד מריר או חלבי. הציפוי הופך את העוגה למבריקה ועשירה יותר בטעמיה.

ציפוי נוסף הוא שילובו של הגנאש בתוך קצפת אשר הופך אותו למעין מוס עשיר בטעמים, שניתן גם לצפות איתו את העוגה וגם לזלף עליה.

חוק חשוב לגבי שוקולד: ככל שמוצקי הקקאו שלכם גבוהים יותר, כך השוקולד שלכם משובח ועשיר יותר. ההבדלים בטעם בהחלט ניכרים והם משמעותיים ביותר. הדבר תקף גם לגבי אבקת הקקאו שאתם קונים, סוג השוקולד שאתם בוחרים וכדומה. אם תקנו בחנויות המתמחות באפייה שוקולד תוצרת בלגיה בעלי מוצקי קקאו גבוהים, כל  ציפוי שתכינו לעוגה שלכם ייקח אתכם למחוזות של טעמים חדשים שטרם הכרתם שקיימים בשוקולד.

  1. ציפוי מעץ האדר – המייפל

לסירופ מייפל יש טעם חזק ודומיננטי שאינו דומה או מזכיר אף טעם אחר. אם החלטת לאפות עוגות בחושות דוגמת עוגת גבינה, לא תאמינו מה ציפוי של סירופ מייפל יעשה לטעמה של העוגה! חשוב מאוד לזלף מייפל בנדיבות ולעשות זאת כאשר העוגה יוצאת מן התנור והיא עדיין חמה.

שכבת המייפל העבה תחלחל פנימה גם אל תוך העוגה ואתם תקבלו עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה.

  1. ציפוי קצפי במיוחד – קצפת

הקצפת היא ציפוי מוכר משכבר הימים. תוכלו להכין אותה אווירית לחלוטין ולעטוף איתה עוגת ספוג לבנה בעיטור תותים טריים או להכין אותה יציבה יותר בעזרת אינסטנט פודינג וליצור מרקם קשיח שיאפשר לכם ציפוי וזילוף על העוגה עצמה.

כמובן שאל הקצפת ניתן להוסיף שלל שדרוגים שיהפכו את העוגה שלכם לחגיגת טעמים מיוחדת במינה. תוכלו לשלב בתוך הקצפת שברי עוגיות אוריאו ולקבל קרם אוריאו  מדהים, תוכלו לשלב בה ממרח לוטוס, ריבת חלב, שוקולד, גבינת מסקרפונה ליצירת קרם גבינה עשיר במיוחד, פצפוצי שוקולד ועוד.

עוד שדרוג שניתן לעשות עימה הוא להוסיף לה תמציות טעם ולקבל קצפת בטעמים שונים כמו אניס, לימון, תפוז, רום, מנטה ועוד שלל תמציות נהדרות שיהפכו את הקצפת והעוגה שלכם לשיחת הסלון.

  1. שוקולד לבן

ציפוי של שוקולד לבן מקבל מאיתנו מקום נפרד מהגנאש. מרקמו של השוקולד הלבן שונה מהשוקולד החום ולכן העבודה איתו שונה לחלוטין. באופן כללי אפשר להמיס אותו במיקרוגל או להמיס אותו בבן מארי. בניגוד לשוקולד הרגיל שאנו מכירים, השוקולד הלבן נוטה להישרף אם לא עובדים איתו לאט ולכן יש לשים לב היטב. ראשית, אם אתם ממיסים אותו במיקרוגל הקפידו לעבוד בפולסים של 30 שניות עד להמסתו.

שנית, ישנם סוגי שוקולדים שונים עם מרקמים שונים, לכן, אם השוקולד שלכם לא נמס הוסיפו לו מעט שמן וערבבו היטב. אל תלחצו, הכול בסדר השוקולד, יימס ויהפוך לחלק ללא גושים וללא שומן מיותר.

עוגה ספציפית שציפוי שוקולד לבן מחמיא לה במיוחד היא עוגת מייפל עשירה בטעמים. תוכלו לשדרג את הציפוי עם שברי שקדים, בוטנים או אפילו לשלב בתוכו קורנפלקס לקבלת קראנצ'יות נוספת לעוגה.

לסיכום, ציפויים הם עולם שלם של טעמים, שתוכלו לשחק איתם ולגוון איתם בהתאם לטעמכם האישי ובהתאם לסוג העוגה שהכנתם, אל תפחדו להתנסות ואולי תגלו שאתם אוהבים טעמים שמעולם לא חשבתם שתאהבו.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.