עוגות פשוטות וקלות להכנה - תוכן קולינרי | השף הלבן

עוגות פשוטות שאף פעם לא מאכזבות

יש לנו חידה בשבילכם: האם כדי שעוגה תהיה טעימה, היא גם חייבת להיות מרובת שלבי הכנה, סבוכה ומושקעת? בהחלט לא! בין אם אתם מארחים ורוצים להכין קינוח מהיר וטעים, בין אם עדיין לא צברתם ניסיון במטבח ואתם מעדיפים להתנסות בקטן ולימים שמתחשק לכם ליהנות ממתוק נפלא בלי להשקיע שעות – הינה כמה רעיונות לעוגות נפלאות, פשוטות ואמינות שתמיד מצליחות.

מאת: עורך השף הלבן
עוגה בחושה משודרגת השף הלבן

עוגת מייפל

עוגת מייפל היא אחת העוגות הכי קלות להכנה שיש, והכי מתגמלות שאפשר. יש שלל עוגות בחושות עלי אדמות ועל חלקן נתעכב מיד, אך עוגת מייפל היא ללא ספק אחת הפופולריות שבהן – ואפשר בקלות להבין מדוע! היא מתאימה לאלו מכם שאוהבים מתוק אך מעדיפים מתיקות מעודנת, היא משתלבת נפלא לאחר ארוחה בשרית כשרוצים קינוח פרווה ואם תקפידו על שלבי ההכנה (המועטים והקלים, כמובן) תיהנו מתגמול מושלם: עוגה אוורירית כמו ענן ומתוקה להפליא.

את עוגת המייפל הרכה והעסיסית שלכם תוכלו לקשט עם שברי אגוזים בתוך הבלילה וגם מעליה, להוסיף תלוליות קינמון מתקתקות או למזוג סירופ מייפל בנדיבות בתום האפייה ולהניח לו לחדור את שכבות העוגה.

עוגת שמרים

עוגות שמרים אמנם לא ינצחו בתחרות "העוגה המהירה בתבל", אך אם תקפידו על כמה עקרונות חשובים ופשוטים – תוכלו להוציא תחת ידכם עוגות שמרים מדהימות, רכות ועשירות, הכי בקלות שיש! כדי להכין עוגת שמרים שאפשר להתפאר בה, חשוב להשקיע בבצק ולהעניק לו אהבה ממושכת, שבתרגום לעוגתית זה אומר: לערבל לפחות 10 דקות במהירויות משתנות, להשתמש בשמרים איכותיים ולהקפיד גם על סדר הכנסת המרכיבים השונים לבצק. השלב השני והחשוב לא פחות הוא לתת לבצק לנוח עד שיכפיל את נפחו (מה שקורה בקיץ די מהר ובחורף דורש יותר זמן). אם תקפידו על שני השלבים הראשונים האלה, כל שיהיה עליכם לעשות הוא לבחור את המילוי שאהבה נפשכם, להתפיח בשנית, לשלוח לבילוי מזהיב בתנור ולזלול בהנאה! ובאילו מילויים כדאי להשתמש? השמיים הם הגבול! תוכלו לקצר תהליכים ולהשתמש במילוי מוכן, כמו ממרח נוטלה או ממרח שוקולד ואגוזים אחר שאתם אוהבים, ממרח חלווה עם שערות חלבה, ריבת חלב, פיסטוק ושוקולד לבן, קינמון ולהוסיף גם תוספות משמחות כמו אגוזים גרוסים או שוקולד צ'יפס בכל הצבעים.

עוגת חמאה

קלסיקה מבית היוצר של הממלכה הבריטית: עוגת חמאה! יש משהו בעוגה הפשוטה והטעימה הזו שפשוט כיף לחזור ולהכין אותה שוב ושוב. עוגת החמאה שלכם תהיה טעימה ונפלאה גם אם לא תשדרגו אותה בשום צורה, אך אם תרצו לגוון, להוסיף לה טעמים מיוחדים או להפוך אותה לחגיגית יותר, דעו כי הטעם העדין והאלגנטי של החמאה משתלב נפלא עם כל שדרוג שתבחרו בו, החל מפירות יער חתוכים, שילוב של לימון טרי או בחירה בציפוי שמנת או ציפוי שוקולד מתוק ועשיר.

עוגת גבינה

כשהיא עשויה טוב, עוגת גבינה היא אחד הקינוחים הטעימים והאהובים שיש, והיא גם לא כל כך מורכבת להכנה. תוכלו גם להכין קלתית בצק מהירה ועליה פשוט לשפוך מלית זריזה המורכבת מגבינות ותוספות טובות. הגרסה הזו היא גרסה אפויה לעוגת גבינה ותוכלו גם להכין עוגת גבינה פירורים שאינה דורשת אפייה. איך משדרגים עוגת גבינה? השמיים הם הגבול! טעמי הגבינה משתלבים נפלא עם רוטב דובדבנים מתקתק, עם קרם לוטוס קרמלי משגע, עם שוקולד לבן שיוצר גם משחק שכבות מעניין של גוונים דומים וגם טעמים משגעים או פשוט לפזר עוד פירורי ביסקוויט בשכבה העליונה של העוגה לקריספיות מושלמת.

עוגת בננה

אשכול הבננה המיותם מביט עליכם מסלסלת הפירות? רוצים לתת לבננה מקום של כבוד בחייכם? העניקו לה את התפקיד הראשי בקינוח הבא שתכינו ואפו עוגת בננה מתוקה, בריאה וטעימה! עוגת בננה משתלבת נפלא עם שוקולד צ'יפס קרמיים, עם שמנת חמוצה בבלילה, עם ציפוי שוקולד או פשוט עם אבקת סוכר מלמעלה וגלידת וניל בצד.

עוגת שוקולד

האם יש צורך להציג את טעמיו הממכרים של השוקולד? את העונג שיש בכל ביס וביס, ואת העובדה שכל הטוב הזה במרחק הכנה קצרצר? עוגת שוקולד זו הדרך הבטוחה, הפשוטה והטעימה מכולן ליהנות מקינוח מתוק ללא מאמץ. תוכלו להכין עוגת בראוניז שוקולדית, עוגה בחושה עם שמנת מתוקה או פאדג' עסיסי ועוגת סופלה קרמית.

 

עוגה בחושה משודרגת השף הלבן

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.