עוגות פשוטות ומרשימות
לא כל עוגה חייבת להיות עשויה משלוש קומות עם קצפת וקישוטים של הקונדיטורים המובילים בעולם, ולא כל עוגה חייבת להיות עטופה בבצק סוכר עם שלל דמויות או צורות או קונספט. אפשר להכין גם עוגות פשוטות שיהיו גם טעימות וגם מרשימות עד מאוד. לא בטוחים לגבי זה? אנחנו נוכיח לכם שהדבר לגמרי אפשרי! הצטיידו בלקקן, סינר ומטרפה ובואו נתחיל.

-
עוגת מייפל עם נגיעות שוקולד
מי אמר שעוגות בחושות חייבות להיות רק פשוטות? הן בפירוש יכולות להיות גם מרשימות. המזל הגדול של העוגות הבחושות הוא שהן תמיד מאוד טעימות, שכן על זה נאמר" כמה פשוט ככה טעים". היתרון של הכנת עוגת מייפל עם שוקולד הוא נראותה המרשימה. ברגע שתפרסו את העוגה יתגלה לעיניכם מראה יפהפה של ריבוע שוקולד חום עטוף בריבוע מייפל לבן. ביחד שילוב הטעמים הוא פשוט אלוהי, ואי אפשר שלא לסיים את העוגה הזו מהרגע שהתחלתם לאכול אותה.
-
עוגת שמרים מדהימה בצורת כוכב
כן כן, שמעתם נכון, זוהי עוגת שמרים בצורת כוכב ולא בצורה המלבנית הרגילה של תבנית האינגליש קייק. כדי ליצור את הכוכב היפהפה הזה תדרשו לחלק את הבצק שלכם לארבע, לרדד כל בצק לעיגול, למרוח את המילוי האהוב עליכם – שוקולד, תמרים, פרג, אוכמניות, משמש וכדומה. כעת חזרו על הפעולה עם שאר העיגולים והניחו אותם אחד על גבי השני. בסיום הניחו כוס הפוכה במרכז עיגול הבצקים והדקו אותה היטב. כעת חתכו 16 רצועות של הבצק. סובבו רצועה אחת לצד ימין ורצועה שנייה לצד שמאל ולסיום חברו את שתי הרצועות יחדיו בקצה. אחר כך הניחו לבצק שלכם לתפוח עוד קצת, מרחו עליו מעט ביצה והכניסו לאפייה. בסוף תצא לכם עוגת שמרים בצורת כוכב, שהיא אכן לא פחות ממדהימה.
-
עוגת גבינה גבוהה ומרשימה
עוגת גבינה אפויה לא חייבת להראות כאילו עברה "תאונה" קלה (זה בדרך כלל קורה כשהיא "נופלת" לאחר האפייה) היא אומנם טעימה אך לא מרשימה במיוחד לאחר מקרה שכזה. אז איך בכל זאת ניתן להפוך אותה לגבוהה ומרשימה? ובכן יותר בקלות ממה שאתם חושבים, הסוד הוא להשתמש בתבנית קטנה יותר. למה הכוונה? אם יש לכם בלילה שמתאימה לתבנית בקוטר 24 הכינו אותה בתבנית בקוטר 22. אבל אז היא עלולה להישפך החוצה… אז זהו, שלא! רפדו את דפנות התבנית עם נייר אפייה בגובה 2 ס"מ לפחות כדי שלעוגה שלכם יהיה מקום לתפוח כלפי מעלה מבלי להישפך החוצה. זכרו שעוגת גבינה חייבת מים בתבנית נפרדת שתונח מתחתיה לשם יצירת אדים ושחשוב מאוד לתת לה מספיק זמן להתקרר כראוי כדי שתוכל לשמור על גובהה המרשים.
-
עוגת שוקולד חלומית
עוגת שוקולד היא עוגה בחושה טעימה כפי שהיא. אך אם אתם רוצים להפוך אותה למרשימה באמת כל מה שאתם צריכים זה קצת קצפת, גנאש של שוקולד מריר ערבובם יחד עד יצירת קצפת שוקולד אלוהית ושילובה בתוך העוגה. כן, לא מדובר כאן בציפוי פשוט של חלקה העליון אלא ממש בתוכה. לשם כך תצטרכו לפרוס את העוגה שלכם לשלוש פרוסות שוות ולמרוח בין כל אחת מן הפרוסות שכבה נדיבה של קרם שוקולד. לסיום צפו גם את חלקה העליון והצדדים. תוכלו לזלף מעליה את הקרם שנותר, לקשט אותה עם שברי שוקולד או שבבים קטנים של שוקולד מגורר ולהתענג על כל ביס של העוגה הפשוטה והמרשימה שלכם.
-
עוגת טורט חגיגית בלבן
מי לא מכיר את עוגת הטורט הקלסית והנצחית? זו עוגה פשוטה בנראותה וטעימה מאוד, אך כדי להפוך אותה למרשימה, לבנה ומיוחדת כמו כלה, נוסיף לה קצפת עשירה. תוכלו להכין קצפת רגילה או להוסיף אליה גבינת מסקרפונה כדי להפוך אותה לעשירה יותר. משהכנתם את עוגת הטורט פרסו אותה במרכז. כעת, הניחו את הקצפת על גבי החלק התחתון. לאחר שסיימתם הניחו את החלק השני על הקצפת שלכם וצפו גם אותו. שימו לב שכאן לא נצפה את הצדדים בכלל ונקבל עוגה שחלקה עם קרם וחלקה הוא ספוג. במרכז העוגה קשטו עם פירות שמועדפים עליכם – תאנים, משמשים, תותים, פירות יער, נקטרינות, ענבים, אננס או כל פרי אהוב אחר.
