עוגות מנצחות – מצעד העוגות שתמיד עומדות בראש
יש עוגות מכל הסוגים, אבל יש את אלה שתמיד צועדות בראש ומנצחות את כל האחרות – והאמת, לגמרי בצדק! במיוחד לרגעים שמתחשקת לכם קלסיקה טעימה וטובה, הנה העוגות המנצחות של כל הזמנים.

-
עוגת שוקולד
קחו כל סוג של קינוח ותצמידו לו את המילה "שוקולד", ותקבלו מנה שאי אפשר לעמוד בפניה – וכשכל הטוב השוקולדי הזה מתערבב עם קמח, סוכר, חמאה ושאר דברים טובים, מתקבלת עוגת שוקולד מתוקה, תפוחה, אוורירית ונהדרת שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר. לא סתם נקבע ה-27 בינואר כיום עוגת השוקולד הלאומי – אנחנו פשוט אוהבים שוקולד!
כדי לגוון את עוגת השוקולד המוכרת והאהובה, תוכלו להוסיף אליה טעמי קפה עדינים, לקשט אותה עם סוכריות, אגוזי מלך גרוסים או קוקוס, או פשוט לרקוח ציפוי שוקולדי אף הוא ולתת לרוטב החם לחלחל אל העוגה הטעימה שלכם.
במקום עוגות בחושות שוקולדיות, אפשר גם לשדרג את המרקם ולהכין עוגת מוס חגיגית וטעימה, המשתלבת עם שכבות עוגת טורט אוורירית. את העוגה המתקבלת אפשר לקשט בשלל דרכים, החל מבצק סוכר דקורטיבי בחלקה העליון וכלה בדובדבנים קטנים ומתוקים.
-
עוגת שמרים
כששמרים פוגשים סוכר, קורה משהו נפלא. עוגת שמרים היא מסוג הקלסיקות שתמיד כיף לחזור אליהם – בתחילתו של יום עמוס, בשבת בבוקר עם הקפה הכי טעים בשבוע וגם באירוח חגיגי, והיא פשוט עובדת, לכולם – בכל גיל, בכל טעם ובכל מצב!
האלסטיות המדהימה של הבצק הופכת אותו לקרקע פורייה למגוון מאפי שמרים שתוכלו להתנסות בהם, כשמתחילים תמיד מבחירת המילוי הרצוי. אוהבים את השוקולד הקלאסי? מרחו ממרח שוקולד שאתם אוהבים! רוצים לגוון את עוגת השמרים הרגילה ולהוסיף לה את טעמי העוגיות האהובים עליכם? הוסיפו לה טעמי לוטוס ורסקו פנימה שברי עוגיות לוטוס, בחרו בממרח אוריאו, קינדר, רפאלו או ריבת חלב – עוגת השמרים שלכם תשמח להתמלא בכל אחד מהממרחים הטעימים הללו. אוהבים טעמים עדינים יותר? בחרו בקרם ריקוטה המבוסס על גבינת ריקוטה, חמאה וסוכר, וקשטו את העוגה בפרחי מאכל מקסימים למראה.
לאחר שבחרתם את המילוי שאהבה נפשכם, החליטו כיצד לעצב את העוגה. תמיד תוכלו לגלגל אותה לרולדה קלאסית, או לצורת בורג מלכותית. כדי שמלאכת תלישת העוגה תהפוך לטקס בו כולם יכולים לקחת חלק (בו זמנית!), הכינו שושני שמרים וצופפו אותם יחד בתבנית (אבל תנו להן לנשום קצת, כדי שיהיה להן מקום לתפוח).
-
עוגת גבינה
היא קרמית, היא טעימה ואם תבחרו מתכון איכותי במיוחד תחכה לכם גם מנה מלאת חלבון איכותי (וטעים). עוגת גבינה היא אחת העוגות הפופולריות ביותר בעולם, וטעמיה הניטרליים הופכים אותה לכר פורה לשלל תוספות נהדרות ולהכנה במגוון וריאציות. אוהבים את עוגת הגבינה שלכם חמצמצה במקצת? הוסיפו לבלילה גרידת לימון או יוגורט טרי, או פשוט השתמשו בשמנת חמוצה.
להעשרת הטעם, הוסיפו ציפוי שוקולד מתוק וסמיך או קשטו את העוגה עם שכבת פירות יער חמצמצה, שתתהווה ניגוד מושלם למתיקות הגבינה. תוכלו גם להכין את עוגת הגבינה שלכם בסגנון מוס אוורירי עם קצפת או פשוט לבחור בגרסה האיטלקית ולהכין טרמיסו עם עוגיות בישקוטי ועננת קקאו נהדרת.
-
עוגת מייפל
הרבה עוגות בחושות ירדו לעולם, ואחת הטובות שבהן היא ללא ספק עוגת מייפל. לרוב היא לא חלבית ולכן מצוינת לקינוח באירוח בשרי, היא עשירה בטעמים, מתוקה בדיוק במידה ואם תעשירו אותה בשבבי פקאן או אגוזי מלך גרוסים – תקבלו עוגה עם טעמים נהדרים במיוחד, שכיף ליהנות ממנה ליד הקפה. כדי שהעוגה שלכם תגמול לכם בטעמים משובחים, העדיפו תמיד להשתמש במייפל 100% טבעי, ואם אתם רוצים להוסיף טאצ' חגיגי לקינוח, אפו את הבלילה בתבנית עגולה ומיוחדת.
-
עוגת בננה
גם אם אתם לא מחובבי העוגות המשלבות פירות – על עוגת הבננה יש קונצנזוס: היא פשוט טעימה! עם מרקם לח וטעם עשיר ועדין, קוטפת עוגת הבננה את המקום החמישי והמכובד במצעד העוגות המנצחות שלנו, ואם תבחרו בקמחים מלאים, המתקה טבעית ממייפל או סילאן ובננות טריות, היא אפילו יכולה להיחשב כקינוח בריא למדי!
אם בכל זאת אתם רוצים להוסיף לה כמה טעמים מושחתים, הוסיפו לבלילה שוקולד צ'יפס קטנטנים או הגישו אותה לצד עננת קצפת אוורירית. תענוג מובטח!
