מאכלים מחממים לחורף קר
העונה הקרה חזרה ובגדול. גשמים סוערים, רוחות מייללות ופתאום מתוך החום הגדול שהיה עד כה, אנו מוצאים את עצמנו לובשים עוד שכבה ועוד שכבה, שולפים את המטריות והסוודרים מהארון ומחפשים משהו חם ומנחם לאכול כשבחוץ כל כך קר. לכל מי שרוצה להתחמם היטב ומבפנים, אספנו רשימת מתכונים מחממת במיוחדת. מרקים בראש הרשימה איך לא, נמצאים […]

העונה הקרה חזרה ובגדול. גשמים סוערים, רוחות מייללות ופתאום מתוך החום הגדול שהיה עד כה, אנו מוצאים את עצמנו לובשים עוד שכבה ועוד שכבה, שולפים את המטריות והסוודרים מהארון ומחפשים משהו חם ומנחם לאכול כשבחוץ כל כך קר. לכל מי שרוצה להתחמם היטב ומבפנים, אספנו רשימת מתכונים מחממת במיוחדת.
מרקים
בראש הרשימה איך לא, נמצאים מרקים חמים ומהבילים. כאלו שמתבשלים במהירות על הגז, שמדיפים ניחוח של אוכל חם וטעים, שרק מחכה שנאכל ממנו. יש המון סוגים של מרקים, מרקי ירקות, מרקים על בסיס של שמנת, מרקי בשר, מרקים עם קטניות והרשימה עוד ארוכה. אם אתם מחפשים מרק להתנחם איתו, מרק כתום מושלם למשימה הזו. תוכלו להכין אותו עם גזר, בטטה, בצל יבש, שמנת לבישול ותיבול של מלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט. תוכלו להוסיף לתוכו גם יין לבן להעשרת הטעמים. מנגד, אם אינכם מעוניינים במרק חלבי אתם יכולים להכין מרק מדלעת, עדשים כתמות, גזר, בצל יבש ותפוח אדמה, לרסק הכול ביחד, להוסיף אבקת מרק עוף ותימין. לא תאמינו עד כמה המרק הזה מוצלח.
פשטידות
פשטידה היא עוד אוכל חם ומנחם במיוחד לימות החורף הקרים. מאפה חם ומהביל שריחו מתפשט בכל הבית. פשטידה חמה כזו שהיא זהובה בחלקה העליון שלפעמים חושף את הירק שבפנים ולפעמים זו נשארת הפתעה עד שאתם לוקחים את הביס הראשון ומגלים שאתם בעצם אוכלים פשטידת ברוקולי מעולה וסופר טעימה שמחממת אתכם מיד. תוכלו לאכול לצידה סלט ירוק קטן או לאכול אותה ולשתות כוס שתייה חמה לאקסטרה חימום.
תבשילי קדרה
תבשילי קדרה ידועים כאוכל מחמם שמושלם ליום חורפי סגרירי. התבשיל שבדרך כלל מתבשל בסירי ברזל כבדים (אם יש לכם) או בסירים רגילים שניתן להכניס גם לתנור, מתבשל זמן ארוך וממושך להשגת הרכות והנימוחות הנדרשת ממנו. שילוב של ירקות שורש, נתח של בשר עם או בלי שומן, תלוי בהעדפות שלכם, מתוך הסיר יוצא ריח עמוק וחזק של יין אדום שעטף את כל התבשיל הזה לצד עלי דפנה ותבשילים נוספים שמדיפים חום ואהבה.
חמין
עוד מאכל נהדר שכשמכינים אותו ישר חושבים חורף – החמין. במשפחות שאינן אוכלות אותו דרך קבע לאורך כל השנה, הוא מסמל את בוא החורף ממש כמו שבטבע מסמלת אותו הסנונית הראשונה. סיר גדול שמכיל כל טוב, אורז וביצים, תפוחי אדמה ובשר, עופות, שעועית לבנה, חומוס ועוד, שוכבים להם בתוך הסיר, זה לצד זה, ואחד מעל השני בשכבות מסודרות ויפות שאת כולן מכסים המים. וכך נכנס לו הסיר לבישול ארוך של לילה שלם שבסופו עם הגיעו של יום המוחרת כשתפתחו את סיר ההפתעות הזה ותתענגו על אוכל רותח, טעים ומושלם ליום חורפי.
דייסה
גם דייסה מתוקה של שיבולת שועל, שמבשלים עם חלב ומוסיפים לה מעט סוכר ואבקת קינמון, היא אוכל נהדר להתחיל איתו בוקר סגרירי. כשהעננים מתאספים בחוץ, וטיפות הגשם מתחילות לרדת על היום החדש. וכך, אתם יושבים ונהנים מדייסה חמה ומתוקה. אפשר להוסיף אליה פרוסות של בננה טרייה וגם אומניות טריות וליהנות מטעמים מרעננים ומחממים של בוקר חורפי.
סלט פטריות חם
אם יש ירק של חורף פטרייה היא הירק הזה. צורתה כשל מטריה, היא מגיחה עם הגשם הראשון והיא כל כך טעימה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. אם מתחשק לכם כך לפתע סלט חם ומנחם, זה הזמן לשטוף היטב את הפטריות, להכניס אותן למחבת עם קצת שמן זית ולטגן אותן היטב. לאחר שהן מקבלות גוון זהוב, העבירו אותן לקערת הגשה, הוסיפו להן מיץ מלימון טרי, שום כתוש וחופן של פטרוזיליה קצוצה. ולפניכם סלט חם וטעים והכי חשוב – בול ליום חורפי.
