להתחיל בוקר חורפי בכיף | השף הלבן

להתחיל בוקר חורפי בכיף

בוקר של חורף, אתם מרימים את התריסים בחדר השינה ורואים את העננים הכבדים נעים בעצלתיים, יוצאים מהשמיכה, גורבים זוג גרביים חמים, משפשפים שיניים, שוטפים פנים ומתכוננים לקבל את הבוקר החורפי הזה בחגיגיות הנדרשת. יש בקרים חורפיים שכיף להתפנק בהם, לקום מאוחר, לזוז לאט לאט ולאכול משהו חם ומנחם או משהו מתוק ומושחת. במאמר זה נציע לכם את כל האפשרויות הללו ועוד.

מאת: עורך השף הלבן

פנקייק של חורף

בוקר סגרירי ואתם כבר עמלים על ארוחת בוקר טעימה במיוחד. אתם מכינים את הבלילה שתהפוך בעוד מספר דקות לערמת פנקייקים זהובה, שמחכה לטבוע בתוך מיטב הסירופים שתעשיית הסוכר יכולה להציע לנו. סירופ מייפל, סירופ שוקולד, קרם קרמל מלוח, ממרח נוטלה, ממרח ריבת חלב, קצפת, גלידה, פירות טריים או שקדים מסוכרים, סוכריות צבעוניות ועוד. כל הסוכר הזה מתכנס לתוך צלחת אחת של פנקייק, בבוקר אחד חורפי של כיף והנאה.

פונדו שוקולד

מתי בפעם האחרונה ישבתם מול פונדו של שוקולד וטבלתם פירות להנאתכם? הפונדו מאפשר לכם לגוון את סוגי השוקולד החם שאתם רוצים לטבול בו את הפירות שלכם. ניתן להכין שוקולד מריר חם להרגשת הטעם העמוק של השוקולד, שוקולד חלבי מתוק שנמס בפה ומשאיר טעם של עוד, שוקולד לבן בעל הטעם הייחודי שלא דומה לאף שוקולד אחר ופשוט לשחק עם הפירות השונים שאתם טובלים בפונדו שלכם. תוכלו לחתוך פרוסות של בננה טרייה, תותים טעמים וחמצמצים, תפוחי עץ ירוקים, אגסים, פלחי תפוזים וגם מרשמלו כמובן אפילו שהוא לא פרי. בוקר כזה מלא בשוקולד חם, מה צריך יותר בבוקר של חורף קר?

ברד פודינג

אם יש מאכל לאומי בבריטניה הוא הברד פודינג. המנה שעשויה משאריות של לחם יבש שנותר שומם בבית, בשילוב של ביצים, שמנת, חמאה, סוכר ואפשר גם צימוקים למי שרוצה. כיוון שמוצאו מגיע מבריטניה "הקרירה", במילים עדינות, הוא מאכל מושלם לבוקר של כיף בעונת החורף. לאחר האפייה הריח המתוק של הסוכר יתפשט לכם ברחבי הבית, וכל מה שאתם תרצו הוא למזוג עוד מנה ועוד מנה אחריה, עד שכל הפודינג שלכם יגמר כליל.

סחלב חמם וטעים

כמה נהדר להתחיל בוקר סגרירי עם סחלב חם ומנחם, קצת קורנפלור, סוכר, חלב ומעט מי ורדים. תוכלו להוסיף לו קינמון, קוקוס טחון, אגוזים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים, והינה אתם כבר יושבים על הספה, מכורבלים בשמיכה חמה מתלבטים אם אתם מתמסרים לנטפליקס או לבינג' של סדרה אהובה.

כנאפה

מי שחשקה נפשו בבוקר על טהרת הקדאיף, בהחלט מוזמן להתפנק עם מנה גדולה של כנאפה, שהגבינה החמה שלה נמתחת ומתערבבת במי הסוכר שמציפים את שערות הקדאיף העדינות, שמלאות בטעמי החמאה. מעל יש שברי פיסטוק קצוצים ולצד הכנאפה, תוסיפו כדור אחד של גלידה וניל, לא תאמינו איזה שדרוג מתוק וטעים זה לכנאפה החמה.

עוגת שמרים

בצק שמרים הוא הכי בצק ליום חורף סגרירי. הבצק שתופח ותופח, מדיף ריח עז של שמרים, ממתין לגלות במה נמלא אותו הפעם. האם במילוי מתוק של שוקולד או תפוחים עץ עם קינמון או שאולי דווקא נבחר במאפה גבינה מלוחה או פטריות חמות עטופות בבצק המדהים הזה. לא משנה במה תבחרו למלא אותו, הוא הכי חורף שיש ובפרט עם קנקן חליטה של עשבי תיבול, לואיזה ולימונית.

שוקו חם

אחד המשקאות שהכי כיף לשתות בבוקר של חורף קר הוא שוקו חם. אל תתעצלו ותכניסו אותו למיקרוגל אלא השקיעו בהכנתו. הניחו סיר קטן או קלחת על הגז, הרתיחו חלב, הוסיפו לו 3-2 כפות גדושות של שוקו, ככה שיהיה ממש מתוק והביאו לרתיחה. רגע לפני שאתם שופכים אותו לכוס, הניחו כמה קוביות של שוקולד חלבי. עכשיו מזגו את השוקו לכוס ולמעלה הוסיפו קצפת ומעליה אבקת קקאו עדינה או התפנקו עם מיני מרשמלו קטנים שצפים על פני השוקו והופכים לנימוחים בתוך הפה בשניות.

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.