כבר מזמן לא רק תוספת – התוספות שהפכו לעיקריות
ישנם מאכלים אשר מראש מתויגים כ"תוספת", אך למעשה הם כבר זמן רב אינם תוספת אלא מנה משביעה וטעימה העומדת בפני עצמה ואינה זקוקה לשום גיבוי נוסף. בואו להכיר את התוספות שהפכו בעצמן למנה העיקרית ומככבות בכל שולחן.

אורז מוקפץ – מנה עיקרית מקפיצה במיוחד
האורז נחשב פעמים רבות כתוספת למנת בשקר שתתלווה לצידו בצלחת. אם אתם מעוניינים במנת אורז משביעה שלא זקוקה לחיזוקים ותוספות אורז מוקפץ עם תוספות וחתיכות של חביתה הוא התשובה שלכם. שילוב הביצה מציע לכם חלבונים ומאזן את הארוחה, אשר מכילה גם אורז כדגן וגם ירקות מבושלים וטריים. לשדרוג המנה אתם יכולים להוסיף לה קוביות אננס ופרוסות של צ'ילי אדום חריף.
אורז בר – טעמי אגוזים עשירים
אורז בר הוא מנה נהדרת וטעימה במיוחד, כדי להעשיר את המנה תוכלו לשלב עימה אגוזי פקאן קצוצים, צימוקים זהובים, גרידת תפוז, נענע טרייה, פרוסות בצל ירוק ושמן זית איכותי, כל אלו לצד מרכיבים נוספים יספקו עבורכם מנה עשירה ומשביעה בעלת גווני טעם יוצאים מן הכלל.
שחיתות של תפוח אדמה
אחת המנות הטעימות והמושחתות ביותר היא תפוח אדמה מוקרם, כמובן שישנן גרסאות שונות להכנת המנה, תוכלו לפרוס תפוחי אדמה ולהוסיף להם שמנת וגבינה צהובה ולאפות בחום גבוה, תוכלו לאפות תפוח אדמה בנייר כסף בגריל לקבלת טעמים מעושנים יותר ולהגיש אותו עם רוטב של שמנת ופטריות ותוכלו להכין גם גרטן שעשוי מפרוסות דקיקות של תפוחי אדמה, לבשל רוטב שמנת ולעטוף בו את תפוחי האדמה ולאפות עם גבינת גרוייר עשירה.
כל המנות הללו יציעו לכם ארוחת מלאה שלאחריה לא תוכלו להכניס ביס נוסף, ללא צורך בשום מנה או תוספת נוספת.
עוד בגזרת תפוחי האדמה הם הלטקס – לביבות תפוחי אדמה המוגשות לרוב לצד שמנת חמוצה עם עירית או שמיר קצוץ. גם הן יכולות להוות ארוחה שלמה שלא זקוקה לדבר נוסף. בארצות הברית הן מוכרות כ"האש בראונס" ומוגשות עם ביצים ובייקון או נקנים לארוחת הבוקר.
אנטיפסטי
עוד מנה נהדרת שנחשבה לתוספת זמן רב היא האנטיפסטי, אך כיוון שאנטיפסטי ניתן להכין משלל ירקות, הוא בהחלט יכול להופיע כמנה משביעה במיוחד. החל מפלפלים וגמבות בשלל צבעים, בצלים, ראש של שום, גזר, קישוא וחציל, כרוב לבן והיריעה קצרה מלהכיל את שלל הירקות הנפלאים הללו שהפכו לארוחה משביעה במיוחד.
בטטה חריף מתוק
למי שאינו מעוניין באכילת תפוחי אדמה עתירי סוכר ומעוניין בגרסה הבריאה יותר, יוכל ליהנות מקוביות בטטה כתומה וטעימה בשילוב רוטב צ'ילי חריף מתוק. זאת ביחד עם שומשום קלוי יעניקו לכם מנה מתוקה-חריפה ומשביעה.
פתיתים בגרסה החלבית
גם פתיתים מוכרים לנו כתוספת טעימה לצד שניצל או עוף, אך הגרסה הזו שלהם היא מנה בפני עצמה. את הפתיתים מבשלים בחלב וחמאה. לאחר שהם מוכנים יש מי שאוהבים להוסיף מעט קינמון, יש מי שבוזקים סוכר, יש מי שמגיש עם אשל ויש מי שמכין אותם עם ריוויון ומפזר מעל גבינת פרמז'ן. כך או כך, זהו מתכון שאינו דורש שום תוספת.
פתיתים בסגנון הודי
לכל מי שחובב את המטבח ההודי, את טעמי הקארי ואת חריפות המנות המתובלנות כיד המלך, המנה הזו היא פשוט נהדרת. מתאימה הן לצמחוניים והן לטבעוניים ומציעה עושר רב בצלחת פתיתים אחת. התבשיל משלב ג'ינג'ר, קארי, אפונה, גמבה, תפוחי אדמה ושלל תבלינים אשר הופכים אותו לארוחה משביעה שאינה זקוקה לדבר.
אטריות רחבות כתבשיל
את האטריות הרחבות אנחנו מכירים כתוספת למרקים שונים, אך האם ידעתם שאפשר להכין מהן תבשיל העומד בפני עצמו? כל מה שצריך הוא סיר עם מים, מעט מרק אבקת עוף וחבילת אטריות רחבות. מבשלים הכול יחד ולאחר שהמים נגמרים בסיר מגישים בצלחת. למי שרוצה לשדרג את המנה מעט יכול להגיש אותה עם עירית קצוצה, מלח ופלפל גרוס.
סלט
אם יש מאכל שההתייחסות אליו באמת הייתה כמנת צד או תוספת הוא הסלט. מעטר את השולחנות, מוסיף גוון וצבע אך לרוב לא עמד לבדו כמנה. עד המהפך הגדול שבו הוגש בבתי הקפה בקערה גדולה כמנה העומדת בפני עצמה, עוד מימי סלט הניסואז עם הטונה, הביצה והשעועית הירוקה ועד לסלטי הבריאות מלאי הקינואה, חמוציות, עשבי תיבול ירוקים, עדשים שחורות ועוד המוגשים כיום.
