הפשטידות הכי חמות של החורף
במזג אוויר חורפי כיף לשבת ולאכול פשטידה חמה ומזינה שזה עתה יצאה מן התנור. כל הבית אפוף בריחות נעימים ומזמינים לשבת ולאכול מן הפשטידה. יש שלל ירקות חורפיים בטעמיהם, שיהפכו את הפשטידה שלכם למושלמת לאכילה במזג האוויר הקר. אספנו עבורכם מספר פשטידות בדיוק כאלו.

פשטידת ארבעת הבצלים
פשטידת בצלים משובחת היא כזו המשלבת בתוכה כמה סוגי בצלים שונים, כך למעשה מתקבל טעם עמוק יותר של ירק הפקעת האהוב עלינו. תוכלו לשלב בפשטידה שלכם בצל יבש, בצל סגול, כרישה שהיא גם סוג של הצל, בצל ירוק או בצלצלי שאלוט קטנים ומלאי טעמים. פשטידת בצלים שכזו היא פשטידה טעימה ונימוחה במיוחד. כדי להשיג את המרקם המצוין הזה מומלץ לטגן את הבצלים לפני ולסנן את כל הנוזלים מהם, כך הפשטידה לא תצא רטובה. לצד הפשטידה המהבילה תוכלו להגיש סלט ירוקת או סלט עלים ירוקים ולהפוך אותה לארוחה נהדרת ומזינה במיוחד.
פשטידת פטריות וערמונים
דמיינו לרגע שלל ערמונים שניצלים לאיטם באש של האח. הריח הנעים שמתפשט בבית, הערמונים הרכים והטעימים שרק צריך לקלפם מקליפתם הקשה וליהנות מטעם הייחודי. לצד התמונה הזו דמיינו סלסילה ובה שלל פטריות חורף טעימות שהגיחו לאחר הגשם, שנקטפו והן מוכנות להפוך למאכל נהדר. את הפשטידה הזו מכינים עם רויאל שבו משלבים את מגוון הפטריות שלכם, הן יכולות להיות פורטובלו או שמפניון, פטריות יער או שימאגי ועוד. כעת הוסיפו את הפטריות אל הרויאל, שפכו לתוך תבנית, הכניסו פנימה גם את הערמונים הקלופים שלכם ומשם לתנור. תוך זמן קצר ניחוחה של הפשטידה המופלאה יכבוש את הבית וכולם יגיעו לטעום מיצירת המופת החורפית שלכם.
פשטידת ברוקולי וגבינות
הברוקולי, ירק חורפי לגמרי שניחן בגוון ירוק עז וטעם משגע, נעים לו טוב לו בתוך פשטידת ברוקולי כשהוא עטוף במגוון גבינות טעימות ורכות שמעניקות לו את השילוב המושלם. בתוך פשטידה שכזו ניתן להשתמש במגוון רחב מאוד של גבינות כמו גבינה לבנה, קוטג' ובולגרית או פטה, קשקבל ומוצרלה, גבינה צהובה, גבינת עיזים או כל שילוב אחר שאתם אוהבים עם הברוקולי שלכם. לא משנה באילו גבינות תבחרו, תצא לכן פשטידה משגעת, בעלת ניחוחות משכרים וטעמים מופלאים.
פשטידה חורפית לילדים
פשטידת חורף היא לא רק למבוגרים, גם הקטנטנים המתוקים שלכם יכולים לסעוד את ליבם עם פשטידת חורף נפלאה בדמות פשטידת תירס. ילדים רבים נהנים מגרעיני התירס השובבים אשר נופלים מתוך הפשטידה כאשר מגישים להם אותה חתוכה. הילדים אוכלים את הפשטידה בשקיקה ולכן יש ארוחת ערב נפלאה. תוכלו להוסיף להם לצלחת מעט גבינה לבנה, עגבניות שרי חתוכות ומקלות של מלפפון ירוק. הם ודאי ישמחו.
פשטידת בשר
יש משהו כל כך מנחם בפשטידה שמכילה בשר. פשטידה כזו היא מושלמת לימות החורף הקרים ואפילו הסוערים שביניהם. הפשטידה שהיא למעשה שילוב בין תפוחי אדמה לבשר איכותי מתובל היטב בשלל תבלינים והרבה ירוקים שמעניקים לו טעם אחר לגמרי, טעם שמזכיר קצת ראגו שבושל היטב במשך זמן רב. הפשטידה הזו היא מעדן מנחם במיוחד. תוכלו להכין אותה ולהגיש אותה כארוחת צוהריים או ערב לכל המשפחה, ובטוח שלא יישאר ממנה אפילו לא פירור אחד.
פשטידת תרד
תרד – הירק שהכי מזוהה עם פופאי המלח, שהופך בין רגע לחזק ואיתן הוא אחד מהעלים החורפיים שהכי כיף לאכול. תוכלו להכין פשטידת תרד נהדרת וריחנית משולבת עם רויאל והרבה גבינה בולגרית או פטה, אפשר גם להוסיף גבינה צפתית, כל אלו בשילוב התרד ישתלבו יחד לפשטידת חורף מנחמת וטעימה במיוחד. וממש כמו אצל פופאי גם אתם תגלו כיצד אתם מתמלאים בכוחות ובאנרגייה, שכן לתרד יש מגוון יתרונות בריאותיים שהופכים אותו לירק עלים מומלץ ביותר.
פשטידת סלק וגזר
סלק וגזר הם ירקות שורש שממש מתארים את החורף, הסלק בעל הצבע העז שעוטף ומשתלט על הכול בגווניו הוורודים-סגולים הכהים והגזר בעל טעמו המתקתק אשר ביחד משתלבים לפשטידה אחת נהדרת. את הפשטידה הזו נמליץ להכין דווקא עם קוואקר שיש שלו מרקם אוורירי יותר מאשר לקמח, הגבינה המועדפת לשימוש בפשטידה זו היא דווקא החמד בעלת הטעם הייחודי ולהוסיף להכול פטרוזיליה שתקפיץ את הטעמים. את הסלק והגזר הקפידו לגורר דק ולסחוט היטב מנוזלים כדי שלא תתקבל עיסה רטובה אלא פשטידה טעימה ויציבה. מומלץ להגיש את המעדן היפהפה הזה לצד גביע של יוגורט.
פשטידת כרוב מדהימה
אומנם כשחושבים על פשטידה אז כרוב הוא לא הירק הראשון שיקפוץ לנו לראש, אבל ניתן להכין ממנו פשטידות נהדרות מלאות בטעמים ואפילו מרזות! את פשטידת הכרוב אפשר לשלב עם ירקות נוספים כמו גזרים, בצלים, קצת שמיר או פטרוזיליה וליהנות משילוב טעמים מעניין במיוחד. לאחר הכנת הבלילה אפשר לבזוק עליה שומשום אשר יעניק לו טעם נוסף כשאתם טועמים ממנה לראשונה. זוהי פשטידה נהדרת, חמה ומזינה שממש מושלמת עבור יום חורפי קריר.
