הארוחה הטעימה ביותר ביום – מסביב לעולם
אומרים שארוחת הבוקר היא החשובה ביותר ביום. אנחנו לא רוצים להתווכח, או לתמוך באמירה הזו, אבל זו בהחלט הארוחה עם הפוטנציאל הכי גדול להיות הטעימה ביותר ביום. מוצרי החלב הקלילים מתאימים לארוחה ראשונה ו"התנעה" של הבטן, ואפשר לגוון ולהגיע לתוצאות מפתיעות, עם ניחוח של חו"ל
השווייצרית: מוזלי עם יוגורט ופירות עונתיים
כבר יותר מ-1,000 שנים שאנשים ברחבי העולם נהנים ממוזלי לארוחת בוקר. אך הוא קשור כנראה לד"ר מקסימיליאן בירכר בנר, רופא שוויצרי שפיתח את המנה עבור מטופליו כסוג של דיאטה בריאה ומזינה. המוזלי הפך לפופולרי במיוחד בשנות ה-20 של המאה ה-20, ונחשב למזון בריאות אידיאלי עבור אנשים שרצו לשמור על משקל תקין ולשפר את בריאותם.
המוזלי פשוט להכנה, וניתן להתאים אותו לטעם האישי.
מוזלי קלאסי
הבסיס לכל מוזלי הוא שיבולת שועל, אותו משלבים עם חלב, או תחליף חלב, פירות, אגוזים והמתקה. מדובר במנה שמכינים מראש, ואפשר לשמור במקרר, מה שהופך אותה לפתרון נוח ופופולרי במיוחד לארוחת הבוקר.
המוזלי הוא ארוחת בוקר עשירה בסיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. הוא תורם לתחושת שובע לאורך זמן, מסייע לעיכול תקין וחיזוק מערכת החיסון. מה הופך אותו למושלם כל כך?
- שיפור בריאות הלב: שיבולת השועל מכילה בטא-גלוקן, סיב תזונתי המסייע להפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL) בדם.
- ויסות רמות הסוכר בדם: שיבולת השועל מכילה פחמימות מורכבות, המסייעות לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.
- בריאות מערכת העיכול: שיבולת השועל מכילה סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול תקין, מונעים עצירות ותורמים לתחושת שובע.
- חיזוק מערכת החיסון: שיבולת השועל מכילה בטא-גלוקן, המסייע לחיזוק מערכת החיסון ומגן מפני זיהומים.
איך להכין מוזלי טעים?
ניתן להוסיף למוזלי מגוון רחב של תוספות כגון אגוזים, זרעים, דבש, מייפל, קקאו, קינמון ועוד. התוספת הקלאסית שרבים מוסיפים היא פירות, והאמת היא שלא צריך לדאוג להחזיק בבית פירות טריים, או לחפש פירות בעונה, ולמרות זאת ליהנות תמיד ממוזלי מושלם עם הפירות שאתם אוהבים. פירות קפואים הם הבחירה המושלמת שזמינה תמיד – לחברת סנפרוסט מבחר פירות קפואים שאפשר להיות בטוחים שהם תמיד נקטפו כשהם בשיאם.
הצרפתית: גבינות בשלות וירקות
בצרפת ארוחת הבוקר היא ארוחה חשובה וחגיגית, שבה נהוג ליהנות ממגוון מאכלים טעימים ומזינים. אחת מארוחות הבוקר הפופולריות ביותר בצרפת היא פלטת גבינות.
אכילת גבינות לארוחת בוקר בצרפת היא מסורת ארוכת שנים, שתחילתה עוד בימי הביניים. באותה תקופה, גבינות היו מקור חשוב לחלבון וסידן עבור האיכרים והפועלים, והן היו זמינות יחסית וזולות. עם הזמן, הפכה אכילת גבינות לארוחת הבוקר לחלק בלתי נפרד מהתרבות הצרפתית, והיא הפכה לסמל של אורח חיים איטי, מהנה ובריא.
סוגי גבינות
פלטת גבינות צרפתית קלאסית כוללת מגוון רחב של גבינות. בין סוגי הגבינות הנפוצים ביותר ניתן למצוא:
- גבינות קשות – פרמג'יאנו רג'יאנו, לדוגמה.
- גבינות רכות – כמו קממבר עין גדי, או רוקפור גליל.
- גבינות עיזים – פרומעז, למשל.
הגשה:
פלטת גבינות מוגשת בדרך כלל לצד לחם טרי, פירות, ירקות ויין. אפשר להגיש את הגבינות בטמפרטורת החדר או מעט מקוררות. למקסימום הנאה נהוג לאכול את הגבינות מהעדינה ביותר לארומטית ביותר, ומגבינות רכות ועד קשות.
לאכול כמו הצרפתים זה לא רק טעים, אלא גם בריא
גבינות לארוחת בוקר יכולה זה בריא ומזין, בתנאי שבוחרים גבינות איכותיות וצורכים אותן בכמות סבירה. גבינות עשירות בחלבון, סידן, ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות. הן תורמות לחיזוק העצמות והשיניים, לשיפור בריאות מערכת החיסון ולשמירה על תחושת שובע לאורך זמן.
הים תיכונית: פשטידת תרד וגבינות
יש מי שקוראים לה פריטטה – שהיא מאכל מהמטבח הים-תיכוני, איטליה פינת ספרד, שמדינות רבות בעולם כבר אימצו, ויש מי שקוראים לה פשטידה, יש מי שמכינים עם בולגרית, מי שמשלבים שמנת לבישול ויש מי שמעדיפים אותה יותר קלילה, אבל השילוב בין תרד לגבינות (ועדיף גם שמנת) הוא אגדי. תוסיפו ירק טרי ויש לכם ארוחת בוקר חלומית.
בוקר טוב וטעים מתחיל כאן
לא משנה איפה על הגלובוס מתחשק לכם לבקר הפעם – אין כמו להכין ארוחת בוקר "מקומית", בהשראה ייחודית.