בון אפטיט – קרם ברולה שאפילו הצרפתים לא הכירו
קרם ברולה, הקינוח המפורסם מהמטבח הצרפתי הוא אחד מהקינוחים הנפוצים ביותר בישראל. כמעט בכל בית קפה ומסעדה, יגישו ויריאציה שונה שלו ובהחלט אפשר להבין למה מגישים אותו בכל מקום. מה יש לא לאהוב בו? הוא מכיל קרם מתוק במקרם נפלא ומעליו צפוי קרמל קריספי מעט שרוף. השילוב הזה בין הקרמיות לקריספיות יחד עם טעמו המתוק יוצר תחושה ממכרת. כל השדרוגים לקינוח האהוב!

קרם ברולה, הקינוח שהגיח לעולם אי שם במאה ה-17, שרד עד היום והפך להיות קינוח מוכר בכל העולם.
במהלך השנים מסעדנים נתנו לקינוח המוכר אינטרפרטציה שונה ולגרסה הקלאסית נולדו עם
השנים שפע גרסאות יצירתיות, המשלבות עשבי תיבול, תבלינים ופירות כמו דבש, פרג,
קינמון, בזיליקום, יסמין, לבנדר, תפוזים, קפה, שוקולד, פיסטוק, פירות יער, תותים
ועוד. הקינוח הפך להיות מוכר ומבוקש כל כך בשל המראה הכובש שלו הכולל שכבת קרמל זהובה
שמסתירה מתחתיה קרם וניל מתוק. השם שלו, לגמרי מסגיר את דרך ההכנה שלו, הפירוש של
קרם ברולה זה "קרם שרוף".
למרות שיש לו שם מפונפן והוא מגיע מהמטבח הצרפתי, קרם ברולה הוא קינוח פשוט להכנה
ביתית שלא דורש מרכיבים רבים או השקעה גדולה. עם כל הכבוד לעוגות השוקולד ושאר
הקינוחים, הקלילות של הקרם ברולה מנצחת והופכת אותו להיות הקינוח האולטימטיבי אחרי
כל ארוחה. אנחנו חיים בעידן כזה שאנחנו כל הזמן רוצים לשדרג את הקינוחים שלנו,
לגרום להם להיות יותר מתוחכמים ובהכנת קרם ברולה זה אפילו קל וכיף לשדרג אותו. כדי שלא תצטרכו לשבור את הראש בחיפוש אחר מתכונים לשדרוג הקינוח שלכם, ריכזנו
עבורכם את מיטב המתכונים לגרסאות שונות של קרם ברולה שאפילו הצרפתים לא הכירו.
לא סתם אומרים "לימון מוסיף המון!" – לימונים
הם פריט חובה בכל מטבח ויש להם את היכולת לרענן ולהחיות כל מאכל, בין אם זה סלט,
תבשיל או מאפה. תוספת של גרידת לימון לקרם ברולה, בהחלט יכולה להוסיף טוויסט מרענן שתשדרג אותו בקלות. גרידת הלימון שתוסיפו לקרם הברולה שלכם, תשדרג אותו פלאים מבלי טיפת מאמץ! המתכון המנצח שלנו לקרם ברולה לימון הוא גם גרסת פרווה לקינוח האהוב כך שלא תצטרכו לוותר על קינוח טעים ואיכותי גם אחרי ארוחה בשרית. ממליצים לכם בחום לשמור את המתכון, כי אחרי שתכינו אותו אין אחד לא יבקש אותו מכם!
קרם
ברולה טעים כמו שהוא אבל בגלל שאנחנו תמיד רוצים לשדרג את הקינוח שלנו, להפתיע ולגוון. במתכון לקרם ברולה בטעמים ריכזנו לכם את הטעמים האהובים
והמתאימים ביותר בשלוש גרסאות שונות: וניל קלאסי, פיסטוק ושוקולד. על וניל ושוקולד, אין לנו צורך
להרחיב, כולם אוהבים אותם ותמיד שמחים לפגוש אותם בקינוח שלהם. לעומתם, פיסטוק הפך בשנים האחרונות לכוכב עולה בעולם הקינוחים ואנחנו רואים אותו יותר ויותר במתכונים השונים. איך אפשר שלא? הוא גם מוסיף צבע מדהים לכל קינוח
וגם הטעם שלו פשוט אלוהי. תוכלו למצוא מחית פיסטוק בחנויות מתמחות ואנחנו מבטיחים
לכם שפשוט תתמכרו אליו.
קרם ברולה קלאסי מלא בטעמים והוא לא באמת צריך שיוסיפו לו משהו כדי להיות
גולת הכותרת של הארוחה. למרות זאת, לפעמים בא לנו לגוון ולהוסיף תוספות קטנות
שיבדלו את הקינוח שלנו מהקינוח הקלאסי והמוכר. המתכון לקרם ברולה עם גבינה וניל, זה בדיוק מה שאתם מחפשים בשביל
לשדרג את הקינוח ולהוסיף לו טעמים מעניינים. יש משהו בשילוב של קרם השמנת בטעם
וניל יחד עם שכבת הסוכר המומסת והקריספית שהופך את הקינוח להיות אפילו יותר טוב
מקרם הברולה שכולנו מכירים.
