מתכון קרם ברולה לימון | השף הלבן

קרם ברולה לימון

קינוח צרפתי קלאסי אהוב בגרסת פרווה. תוספת גרידת לימון מייצרת טוויסט חמצמץ.

מאת: אולגה טוכשר
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרם ברולה לימון
צילום: אסף אמברם עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים ל6:

  • 4 חלמונים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • גרידה מלימון אחד גדול
  • 500 מ"ל (1 מיכל גדול) שמנת צמחית "השף הלבן"
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • * סוכר חום בהיר בשביל שכבת קרמל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 140 מעלות.

  • 02.

    טורפים חלמונים וסוכר (1) עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר. מניחים בצד.

  • 03.

    מביאים לרתיחה על אש בינונית שמנת, סוכר (2) וגרידת לימון.

  • 04.

    מסננים את השמנת שרתחה דרך מסננת צפופה, ומוסיפים בהדרגה, תוך ערבוב, לתוך קערת החלמונים. ממשיכים למזוג ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים את הקרם לכלים בערך ל- 3/4 גובה כלי, מניחים אותם בתוך תבנית אפייה גדולה יותר עם שוליים גבוהים וממלאים את התבנית הזאת במים עד חצי גובה הכלים.

  • 06.

    מכניסים לתנור ואופים בין 30 ל- 40 דקות, תלוי בתנור. הקרם אמור טיפה להשחים. הקצוות צריכים להיות אפויים, אך המרכז אמור עדיין לרתות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור ומהתבנית עם המים. מקררים תחילה על השיש, מניילנים ומעבירים למקרר למשך כשעתיים. אפשר לילה שלם.

  • 08.

    לפני ההגשה מפזרים מעל הקרם שכבה דקה ואחידה של סוכר ושורפים אותו בעזרת ברנר לקבלת שכבת קרמל. אם אין ברנר, אפשר או לדלג על השלב הזה, או להכניס את הכלים חזרה לתנור בחום 200 מעלות, מתחת לגריל העליון, אך הפעם בתוך תבנית עם קרח, ולאפות כ- 10 דקות עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    עוטפים את כלי ההגשה בניילון נצמד ושומרים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)