מתכון לקרם ברולה מיוחד וטעים | השף הלבן

קרם ברולה בטעמים

שהשם הצרפתי והשיק היוקרתי לא יבלבלו אתכם – מדובר בקינוח קל להכנה שמכינים מראש. כאן בשלוש גרסאות: וניל קלאסי, פיסטוק ושוקולד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קרם ברולה בטעמים
המרכיבים ל8 מנות:
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3% של "תנובה"
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 0.5 כפיות תמצית וניל
  • 8 חלמונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לזיגוג:
  • סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

     מחממים תנור ל-160 מעלות.

  • 02.

    יוצקים שמנת וחלב לסיר, בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. מצננים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מקציפים חלמונים עם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.

  • 04.

    מחלקים לקעריות אישיים חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא יכנסו מים לקרם).

  • 05.

    אופים במשך 40-30 דקות, עד שהקרם מתייצב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

  • 07.

    למחרת מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר, ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב (או מקרימים כדקה תחת גריל חם). מגישים מיד. *גיוונים: קרם ברולה פיסטוק - מחליפים את הווניל בכף גדושה של מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות באפייה). חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שמחית הפיסטוק תימס. קרם ברולה שוקולד – מחליפים את הווניל ב-100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות. חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שהשוקולד יימס.  

הכנת? כאן מדרגים
(99)