קרם ברולה בטעמים
שהשם הצרפתי והשיק היוקרתי לא יבלבלו אתכם – מדובר בקינוח קל להכנה שמכינים מראש. כאן בשלוש גרסאות: וניל קלאסי, פיסטוק ושוקולד
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% מסדרת "השף הלבן"
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3% של "תנובה"
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 0.5 כפיות תמצית וניל
- 8 חלמונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- סוכר
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
02.
יוצקים שמנת וחלב לסיר, בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. מצננים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מקציפים חלמונים עם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.
-
04.
מחלקים לקעריות אישיים חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא יכנסו מים לקרם).
-
05.
אופים במשך 40-30 דקות, עד שהקרם מתייצב.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
-
07.
למחרת מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר, ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב (או מקרימים כדקה תחת גריל חם). מגישים מיד. *גיוונים: קרם ברולה פיסטוק - מחליפים את הווניל בכף גדושה של מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות באפייה). חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שמחית הפיסטוק תימס. קרם ברולה שוקולד – מחליפים את הווניל ב-100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות. חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שהשוקולד יימס.