בוחשים כל הדרך לתנור האפייה
רבים אוהבים להכין עוגות פשוטות ובחושות בעלות ניחוח של בית וטעמים מבית אימא. יש מגוון עצום של עוגות שניתן להכין כאשר את חלקן אפשר להשאיר פשוטות ורגילות כפי שהן יוצאות מן התנור ואת חלקן אפשר לשדרג עם מילויים שונים או ציפויים שונים שהופכים גם את העוגה הפשוטה ביותר לעוגה יפהפייה ומלכותית. לפניכם מספר רעיונות לעוגות שתמיד קל להכין וכיף שיש בבית.

עוגות מבצק שמרים
בצק השמרים אינו זקוק להיכרות מיוחדת. כולנו מכירים אותו, רובנו אוהבים אותו ומי שיודע להכין אותו גם נהנה מאופן ההכנה שלו. הבצק אשר מכפיל את נפחו הודות לשמרים, מהווה בסיס למאכלים וקינוחים רבים ביניהם גם עוגת שמרים. את העוגה הנפלאה הזו אפשר להכין עם מגוון מילויים שאוהבים. זו יכולה להיות עוגת שוקולד עשירה שמלמעלה בוזקים עליה שומשום, זו יכולה להיות עוגת חלווה עם שוקולד שמטריפה את החושים, עוגת קינמון או תפוחים ואולי אפילו מילוי של גבינה מתוקה או אוכמניות, מילוי של פרג או כל מילוי שחפצה בו נפשכם ואתם אוהבים לאכול. בצק השמרים הריחני והטעים עוטף כל מילוי באהבה ומעניק לו טעם ייחודי שאי אפשר להפסיק ולאכול ממנו.
עוגות מיקס & מאץ'
עוגת שיש היא עוגה ייחודית ומוכרת שרבים גדלו עליה ועד היום נהנים לאכול אותה. השילוב בין הבלילה הבהירה לבלילה הכהה ושילובן יחד, יוצר את המראה המיוחד שלה שמזכיר טקסטורת שיש ומכאן גם שמה. אומנם נהוג להכין אותה מעוגת שוקולד ועוגת וניל אך למעשה את העוגה הזו אפשר להכין מכל שתי בלילות שתחליטו עליהן ותניחו אותן האחת על גבי השנייה ובעזרת שיפוד ארוך תיצרו בשתי השכבות את טקסטורת השיש.
כך לדוגמה תוכלו להכין בלילה בטעמי וניל ולשלב אותם עם בלילה בטעמי פיסטוק, כשתפרסו את העוגה תתגלה לעיניכם עוגת שיש בגוונים לבנים וירוקים שניתן את חלק העליון לצפות בקצפת אוורירית ומעליה לעטר עם שבבי פיסטוק קלויים.
אפשרות נוספת היא בלילה של עוגת שוקולד עם בלילה של פטל שמשלבים אותם יחד. כשתפרסו אותה תתגלה לנגד עיניכם עוגה בעלת גוונים חומים וורודים יפהפיים. את חלקה העליון ניתן לקשט עם גנאש של שוקולד מריר ומעליו שזורים פירות פטל טריים.
עוד סגנון אחד הוא בלילה של עוגת חמאה המשולבת עם בלילה של קרם קרמל מלוח, ביחד ייווצר ניגוד גם בצבעי העוגה שיופיעו כלבנים ובגווני ענבר עמוק וגם בטעמים המשלבים בין מתוק למלוח באופן מושלם. את חלקה העליון ניתן לעטר את רוטב קרם קרמל ומעל אפילו לבזוק מעט מלח גס.
עוגות בטעמים עמוקים
יש לא מעט עוגות בחושות בטעמים עמוקים ונהדרים, למשל עוגת מייפל שבה המייפל מחלחל פנימה אל ספוג העוגה ומעניק לה טעמים עשירים מאוד, טעמים חורפיים שכיף לאכול לצד כוס שתייה חמה כשבחוץ סגרירי. עוד עוגה בחושה נהדרת ליום חורפי היא עוגת תפוחים שבה יש תבלינים כמו הל וקינמון שמעצימים את טעמם העדין של התפוחים וכובשים את המטבח והבית כולו בניחוחות משכרים. את העוגה הזו אפשר לאכול כשהיא חמה חמה ורק יצאה מהתנור, אפשר להגיש לצידה כדור של גלידה בטעם וניל אשר יחמיא מאוד לעוגה. תוכלו גם להגיש אותה לצד קצפת אוורירית שתשתלב נפלא עם העוגה החמה.
עוד עוגה בחושה בעלת טעמים עמוקים היא לא אחרת מאשר עוגת השוקולד. כאשר אם אתם מכוונים לעוגה כהה בעלת טעמי שוקולד עמוקים, תוכלו להשיג זאת באמצעות שימוש בשוקולד שמוצקי הקקאו שלו גבוהים במיוחד. שימו לב שככל שמוצקי הקקאו גבוהים יותר כך הוא פחות מתוק. את העוגה הנפלאה הזו אפשר לצפות בגנאש של שוקולד מריר עם צאתה מהתנור ולקבל עוגה רכה, נימוחה וספוגה בשוקולד.
בחושות עם פירות
יש לא מעט פירות שטעמם מחמיאים מאוד לעוגה הבחושה. כך למשל עוגת בננות היא עוגה נהדרת בעלת טעמי בננה עדינים. תוכלו לשלב אותה עם שבבי שוקולד או לחילופין עם סירופ מייפל אשר ישתלב נהדר עם טעמי הבננה ויעניק לעוגה שלכם ממד טעם נוסף.
בחושה עם פירות נוספת היא עוגה שבה משולבים כל פירות הקיץ שהתעייפו להם במקרר שלכם. תוכלו לקלף אותם מקליפתם, להוציא את הגלעין, לחתוך אותם לקוביות ולשלבם בתוך הבלילה. העוגה שתתקבל תהיה נהדרת וטעימה ובעיקר מלאה בטעמים מענגים של קיץ.
עוגות רטובות
ישנן עוגות בחושות שנהוג להרטיב להן את הספוג כדי לקבל את המרקם והטעמים הרצויים. עוגה שכזו היא עוגת הסברינה המפורסמת אשר לאחר צאתה מן התנור, נוהגים לטבול אותה בתוך סירופ שבתוכו יש גם מעט רום המעניק לה את טעמה הכה ייחודי. חלקה העליון מעוטר בקצפת ונהוג להניח עליה דובדבן.
עוגת נאנט היא עוגה בחושה נוספת שמכינים אותה עם קמח שקדים וקמח רגיל, חמאה מלוחה, סוכר וביצים. והיא למעשה עוגת שקדים. לאחר אפייתה נהוג להרטיב גם אותה עם פונץ' של רום ולימון. אם אתם מכינים את העוגה עבור ילדים גם כן, החליפו את הפונץ' במי לימון או תפוז כך שגם הם יוכלו ליהנות מהעוגה המיתולוגית הזו.
