ארוחת ערב – תפריט שבועי - תוכן קולינרי | השף הלבן

ארוחת ערב – תפריט שבועי

מי לא מכיר את הרגע הזה שבו אנו נדרשים שוב לעמוד במטבח בשעות הערב ולהכין שוב ארוחה. בין אם קלילה ובין אם כבדה יותר זו מטלה שעשויה להיות סיזיפית ומתישה כשאנו נדרשים להמציא מחדש את ארוחת הערב בכל יום מחדש. כדי להקל עליכם איגדנו עבורכם רעיונות לתפריטי ארוחת ערב לשבוע שלם!

מאת: עורך השף הלבן

יום ראשון – טוסט

יום ראשון הוא היום הכי עייף בשבוע משום שהוא מגיע אחרי שבת מנוחה שהיא אף פעם לא ממש מנוחה לגמרי… לכן ביום זה נמליץ לכם על הכנה של ארוחה קלילה שאינה מצריכה מכם עבודה רבה מידי – הטוסט! יתרונו של הטוסט הוא שהוא טעים בכל לחם שתבחרו. בין אם בשתי פרוסות לחם, פיתה או לחמנייה אולי בתוך בייגל, ג'בטה ואפילו בבגאט הטוסט הוא טעים ומנחם והכי חשוב קל מאוד להכין אותו.

למי שאוהב טעמי עגבנייה עמוקים יותר נמליץ להשתמש דווקא ברסק עגבניות במקום בקטשופ. מי שמחפש איזה טוויסט יכול להוסיף פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או סחוג חריף, טבסקו או רוטב סריריצ'ה שייתנו לכן איזה עקצוץ מגניב בלשון.

חובבי הגבינות התפקדו! הטוסט הנפלא שלכם יכול להכיל גבינה צהובה, מוצרלה, בולגרית, פטה ולמתחכמים קשקבל, גבינת עיזים, מנצ'גו ועוד.

תוספות שמוסיפות יכולות להיות: עגבניות, זיתים שחורים או ירוקים, בצל יבש או סגול וגם ירוק, פטריות, תירס, טונה, נקניק ועוד.

ולמי שכל זה לא הספיק יכול למרוח חמאה או מרגרינה על גבי הלחם של הטוסט משני צידיו ורק אז לחמם.

ולסיום סיומת, לאחר שהטוסט הנפלא שלכם כבר יצא מהטוסטר תוכלו למרוח על כל ביס גבינת שמנת וליהנות מטוסט מושחת במיוחד.

יום שני – פשטידת ברוקולי

ביום שני אנחנו כבר בתוך השגרה ואפשר להכין מנה חמה ומשביעה בכיף. יום שני של פשטידת ברוקולי זה פשוט נפלא. הברוקולי הוא ירק מאוד בריא, ירוק ויפהפה. מי שרוצה לשדרג את טעמו שיוסיף לבלילת הפשטידה שמנת חמוצה וגם גבינה צהובה מגורדת, אלו יקפיצו את הטעמים למחוזות חדשים.

מי שאוהב טעם של בצל מוזמן לטגן מעט בצל, לסנן את הנוזלים היטב ולהוסיף אותו גם.

מי שאוהב את הגרסה הקלסית צריך להכין רק רוטב רויאל ולשפוך הכול על פרחי הברוקולי החלוטים.

ומי שנהנה מטעמים חריפים שיוסיף צ'ילי חריף בנדיבות וייהנה מפשטידה טעימה, חריפה ומשגעת!

יום שלישי – ביצה לבחירתכם

ארוחת ערב טעימה היא לגמרי משולבת עם ביצה. מעבר לכך שביצה היא מאכל חשוב ביותר בתזונה שלנו, היא טעימה ומאפשרת בחירה במגוון רחב מאוד של אפשרויות. תוכלו להכין חביתה פשוטה או משודרגת עם גבינות, עשבי תיבול או ירקות, אולי מקושקשת כיפית או ביצת עין שאפשר לטבול בה את הצהוב. תוכלו להכין ביצה עלומה, ביצה רכה, ביצה קשה ואם אתם ממש רוצים להתפנק תוכלו להכין פריטטה עשירה, מלאת ירקות ולהתענג על כל ביס וביס!

יום רביעי – פסטה

כמה קל להכין פסטה! סיר גדול, מים רותחים, קצת מלח וסוג הפסטה שאתם אוהבים. גם הרוטב לא צריך לקחת לכם יותר מידי זמן. האיטלקים נהנים מגרסה שבה יש רק שמן זית, קצת פטרוזיליה וגבינת פרמזן והרי לכם ארוחת ערב בדקות ספורות. חובבי העגבניות יכולים להכין בכמה דקות רוטב עגבניות בסיועו של רסק עגבניות עם בצל ושום או לחילופין לקנות רוטב מוכן מהסופר וממש ליהנות מארוחה זריזה. מי שאוהב את סגנון הרוזה מוזמן להוסיף מכל שמנת אל הרוטב האדום וחובבי השמנת הנקייה יכולים להכין אותה עם מעט מלח, אבקת שום ואולי אפילו פטריות אם חשקה בכך נפשם. כך או כך ארוחת הערב המהירה הזו בהחלט עונה על הקריטריון של זמן הכנה מהיר ותמלא לכם את הבטן צ'יק צ'ק.

יום חמישי – מלך הדגים

לקראת סוף השבוע תוכלו להכין סלמון בתנור. לדג המצוין יש ערך תזונתי יקר מפז שכן הוא מכיל חומצות אמינו, אומגה 3 ונחשב לדג מאוד בריא. מעבר לכך טעמו משובח וטעים אפילו בגרסה הפשוטה ביותר שלו. מרחו אותו בנדיבות עם שמן זית, תבלו עם מלח, פלפל ועשבי תיבול, לחובבי הפסטו נמליץ להעניק לדג החביב שכבה עבה ומפנקת והכניסו לתנור.

מי שאוהב גרסאות מתוחכמות יותר יכול לצפות אותו עם פירורי לחם, להשרות אותו במרינדה מתקתקה, לשדך לו רוטב חרדל עשיר ועוד מגוון רחב של אפשרויות.

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.