ארבעה רעיונות לקינוחים פשוטים ומהירים
קינוח טוב הוא תמיד סיבה למסיבה. אם עולה בכם החשק להכין קינוח מפנק, אך אין לכם זמן רב או שיש לך מצרכים בסיסיים במטבח בלבד, אין זה אומר שתצטרכו לוותר על חלומכם. למעשה, ישנם שלל מתכונים נפלאים לקינוחים משמחים שאפשר להכין בקלילות ובמהירות. הרשו לנו להביא בפניכם ארבעה רעיונות לקינוחים שתוכלו להכין בלי בעיה ובמהירות הבזק.

עוגת חמאה
בכל בית שבו תבקרו סביר להניח שתמצאו חמאה, ביצים, סוכר וקמח. למרבה המזל אלו בדיוק המרכיבים להם תזדקקו להכנת עוגת חמאה אוורירית. עוגה זו מוכיחה כמה קסם יש בפשטות, משום שטעם החמאה המעודן שלה הוא כל מה שצריך כשעולה החשק למתוק ואין מלאי עשיר של מצרכים במטבח. מצד שני, טעמה הבסיסי של העוגה מאפשר גם שדרוג שלה במגוון דרכים, כך שיש גם מקום לאלתור בעת האפייה.
אם תרצו לשדרג את המתכון הבסיסי של עוגת החמאה תוכלו להוסיף מיץ לימון או מיץ תפוזים, תמצית וניל, עיטור של אבקת סוכר ואפילו נטיפי שוקולד בתוך המלית. דרך נוספת לשדרג את המתכון הוא לאסוף פירורים מתוקים ופריכים מעל לעוגה העשויים משילוב של קמח, סוכר וחמאה קרה. בסיום, תתקבל עוגה שאי אפשר להפסיק ליישר.
עוגיות שוקולד צ'יפס
כמעט אין עוגיות מפורסמות ואהובות כמו עוגיות השוקולד צ'יפס. עוגיות אלה הן בעלות טעם על-זמני שקשה לעמוד בפניו. הייחודיות הגדולה של עוגיות שוקולד צ'יפס הוא שניתן להתאימן לטעמו של כל אדם ואדם. ניתן לעשות רכות או פריכות, ניתן לשנות את רמת המתיקות שלהן בקלות וניתן גם להוסיף בתוכן הפתעות נוספות כמו אגוזים או שוקולד לבן.
את המתכון הפשוט ביותר של העוגיות הללו תוכלו להכין בתוך עשרים דקות בלבד, כך שגם אם אין לכם זמן רב תוכלו למצוא פנאי להכין אותן. במתכון הבסיסי תדרשו לשלב קמח, ביצים, חמאה, סוכר ואבקת אפייה, מרכיבים אשר ניתן למצוא בכל בית שבו האפייה היא תחביב אהוב. כמובן שלצד המרכיבים הללו בלתי אפשרי לבקר על נטיפים השוקולד, אך גם אם יש לכם חפיסות שוקולד בלבד, תוכלו להכין מהן שוקולד צ'יפס בקלילות רבה.
טיפ מעולה שיעזור לכם לקבל את התוצאה הטובה ביותר הוא להימנע מערבוב יתר של בצק העוגיות. ערבוב רב יגרום ליצירת בצק דחוס, אשר בתורו יצור עוגיות נוקשות. במקום, ערבבו אך ורק עד לאיחוד של המרכיבים וכך תוכלו ליהנות מעוגיות אווריריות ומפנקות.
טיפ נוסף שישדרג את החוויה הוא להוסיף קמצוץ של מלח לבצק העוגיות. מלח בכמות צנועה ידגיש את הטעמים המתוקים השונים שבעוגיות, כך שתתקבל חוויה מלאת רבדים.
עוגת שוקולד
עבור רבים, עוגת השוקולד היא תמיד הקינוח האולטימטיבי. אם אתם נמנים עם קבוצה זו של אנשים, אנו שמחים לגלות לכם כי תוכלו ליהנות מקינוח זה מבלי להתאמץ יותר מדי במטבח. המצרכים להם תזדקקו עבור ההכנה כל כך בסיסיים שסביר להניח כי הם מחכים לכם במטבח כבר עכשיו. עבור הכנת העוגה תזדקקו לביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת שוקולית או אבקת קקאו.
מה שנהדר כל כך בקינוח זה הוא שתוכלו גם להכין עוגת שוקולד פרווה ללא קושי. בנוסף, תוכלו ליצור אפילו גרסה טבעונית לגמרי של העוגה, ללא ביצים או חלב כלל. נמנעים מגלוטן? אין בעיה. גם זו התאמה אותה ניתן לעשות במתכון. פשוט החליפו את הקמח בשקדים טחונים וקורנפלור ויש לכם עוגת שוקולד מושלמת ללא גלוטן כלל.
עוגת גבינה
ממש כפי שישנם מעריצים מושבעים של עוגת השוקולד, כך ישנם המעריצים המושבעים של עוגת הגבינה. אם אתם נמנים עם הקבוצה האחרונה, תוכלו גם אתם להכין במהירות עוגת גבינה מצוינת בה תוכלו להתגאות. גם כאן המצרכים בסיסיים למדי והם כוללים גבינה לבנה כמובן, שמנת מתוקה, סוכר, ביצים וקמח. ישנם גם מתכונים המשלבים אינסטנט פודינג וניל, אך אם לכם את המרכיב הזה בביתכם תוכלו בקלות למצוא מתכון שאינו דורש אותו.
אחד היתרונות של עוגת הגבינה הוא שניתן להכין אותה בסגנונות שונים. למשל, תוכלו להכין עוגת גבינה אפויה עם בסיס פריך של ביסקוויטים. לעומת זאת, אם אתם מעדיפים לוותר על האפייה, תוכלו לבחור במתכון של עוגת גבינה קרה.
