סטיק כרובית עם פסטו-אורגנו וגבינת פטה | השף הלבן

סטיק כרובית עם פסטו-אורגנו וגבינת פטה

טיפול מינימאלי בכרובית מפיק מנה מעולה שיכולה לתפקד גם כמנה עיקרית בארוחת ערב או לצמחונים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סטיק כרובית עם פסטו-אורגנו וגבינת פטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 1 כרובית נקייה ללא עלים
  • 1 כף שמן זית
לפסטו אורגנו:
  • 3 כפות עלי אורגנו טריים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות אגוזי מלך
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
להגשה:
  • 1/3 כוס פטה כבשים או עיזים "פיראוס", מפוררת גס
  • פלפל שחור
  • עלי אורגנו טריים
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים את מרכיבי הפסטו לרוטב חלק.

  • 02.

    מבשלים את הכרובית כ 12 דקות במי רותחים עד שהיא מתרככת אך עדיין מוצקה. בעזרת סכין גדולה פורסים לפרוסות בעובי

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    5-2 ס"מ מהפרחים לגבעול.

  • 04.

    מברישים פלנצ'ה או מחבת כבדה בשמן זית ומחממים על להבה גבוהה. צורבים את פרוסות הכרובית משני הצדדים עד השחמה ומניחים בצלחת הגשה.

  • 05.

    מברישים או יוצקים על הכרובית מהפסטו, בוזקים פטה, פלפל שחור, עלי אורגנו ושמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)