"ריזוטו" מפתיתי ברוקולי | השף הלבן

"ריזוטו" מפתיתי ברוקולי

ריזוטו בגרסה דלת פחמימה

מאת: חנוך שכטר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל מגן

המרכיבים ל4-6:

  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי מוקפאים "סנפרוסט"
  • 50 גרם חמאה "תנובה"
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1 כוס יין לבן
  • 200 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
  • 2 כפות עלי טימין, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור, גרוס
  • 150 גרם גבינת פרמזן קולקשן, מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את פתיתי הברוקולי במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.

  • 02.

    מחממים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית עד לשקיפות. מוסיפים את פתיתי הברוקולי ואת היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב  כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

      מוסיפים את הפטריות והטימין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד לצמצום היין.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הפרמזן.

הכנת? כאן מדרגים
(4)