מתכון אורז בוכרי | השף הלבן

אורז בוכרי

מנת אורז כתוספת והפעם – בסגנון בוכרי

מאת: יהודית מור חיים
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז בוכרי

המרכיבים ל6 מנות:

  • 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
  • 1 גזר גדול קלוף ומגורד גס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1.5 כוס גרגירי חומוס מוכנים
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • מלח
  • שלוש וחצי כוסות מים רגילים
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר רחב מחממים 3 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט , מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן עוד 2 דקות על אש בינונית, יש לערבב עם כף עץ.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים את גרגרי החומוס השטופים ומערבבים, עכשיו יש להוסיף את התבלינים , כפית של מלח, חצי כפית פלפל שחור וכף של אבקת מרק, מערבבים, מוסיפים את האורז השטוף ושוב מערבבים.

  • 03.

    מוזגים מעל את המים שיכסו את האורז ועוד טיפה , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, בודקים ואם חסר מלח זה הזמן להוסיף, מכסים את הסיר עם המכסה ומבשלים על אש נמוכה כ -15-20 דקות. אפשר באמצע הבישול להסיר את המכסה לעשות חורים עם ידית הכף ומיד להחזיר את המכסה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    לאחר הבישול לא פותחים את המכסה, משאירים סגור ונותנים לאורז לספוג את הלחות הרצויה לו. לאחר חצי שעה מורידים את המכסה ומפרידים את האורז בעדינות עם מזלג.

הכנת? כאן מדרגים
(191)