עוגיות חלבה מהירות הכנה
עוגיות חלבה פריכות וממכרות במתכון פשוט וקליל
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל50 מנות:
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 200 גרם חמאת תנובה
- 25 גרם (3 כפות) טחינה גולמית
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 100 גרם שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים את סוכר והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או לערבב עם ידנית כף עץ). מוסיפים בהדרגה את הטחינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מנקים בעזרת לקקן את דפנות קערת המיקסר.
-
04.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל, רק עד שמתקבל בצק אחיד והומוגני (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
-
05.
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ.
-
06.
שופכים את השומשום על מגש קטן, ומגלגלים בתוכו את כדורי הבצק.
-
07.
מסדרים את העוגיות בתבנית. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים