מתכון לעוגת שמרים מלוחה במלית עגבניות מיובשות וגבינת פטה כבשים
מאפה משגע, שמתאים לאירוח.

המרכיבים ל 2:
- לבצק:
- 130 גרם חמאה תנובה
- 500 גרם (3 וחצי כוסות ועוד כף) קמח לבן
- 40 גרם שמרים טריים מגורענים (או 14 גרם שמרים יבשים)
- כפית וחצי מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- 2 ביצים גדולות
- 2 חלמונים מביצים גדולות
- 100 גרם (כחצי גביע) שמנת חמוצה 15% שומן "תנובה"
- 60 מ"ל (1/4 כוס) מים פושרים (מינרליים או מסוננים)
- למלית:
- 1 צנצנת (190 גרם) ממרח עגבניות מיובשות אוליביה
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה כבשים/עזים 16-20% שומן פיראוס, מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
בצק: שמים חמאה בקערית חסינת-חום, מכניסים למיקרוגל, מפעילים ל-30 שניות, מוציאים, מערבבים בכפית ושמים בצד.
-
02.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים טריים מגורענים או יבשים ומלח (אם ברשותכם שמרים בקוביה יש להמיסם במים הפושרים שבמתכון ולהוסיף בהמשך עם הנוזלים). מערבלים במהירות נמוכה, עד לאיחוד.
-
03.
בקערה בינונית טורפים ביצים וחלמונים, מוסיפים שמנת חמוצה, מים (אם לא השתמשנו בהם קודם) וחמאה מומסת. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים תוך סיוע במרית, עד לאיחוד. מרגע שנוצר בצק אחיד לשים במהירות בינונית במשך 5 דקות. מוציאים את וו הלישה, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה בטמפ' החדר במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד להוספת לפחות 50% מהנפח.
טיימר מופעל
-
04.
טופחים על הבצק להוצאת אוויר, מקמחים משטח עבודה נקי ומחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות. בעזרת מערוך מרדדים כל חתיכה למלבן גדול ודק, אך לא דק מדי. מורחים מחצית מכמות ממרח העגבניות המיובשות, מפזרים מחצית מפירורי הגבינה, מגלגלים פנימה לקבלת רולדה ומניחים על גבי מגש גדול או תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם פיסת הבצק השניה. מכניסים את שתי הגלילות ל-20 דקות במקפיא או שעה במקרר.
טיימר מופעל
-
05.
משמנים 2 תבניות קוגלהוף בקוטר 22-23 ס"מ במעט שמן זית. עם תום צינון הגלילות מוציאים, שמים על גבי משטח עבודה נקי, בעזרת סכין חדה חורצים חתך לאורך במרכז כל גלילה ומשלבים את שני החלקים לצורת בורג. מצמידים בקצוות ושמים בעדינות בתבנית. ממשיכים כך עם הרולדה השניה, בתבנית השניה. מכסים את שתי התבניות במגבות לחות ומתפיחים 45 דקות עד שעה וחצי או עד להשגת תפיחה יפה. עם תום התפיחה מחממים תנור ל-175 מעלות. כשהתנור חם שמים את שתי התבניות זו לצד זו על רשת במרכז התנור ואופים במשך 30-32 דקות או עד להשחמה יפה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.אפשר להקפיא ולהפשיר בחום נמוך בתנור לפני ההגשה.
טיימר מופעל