תלושותי בראוניז בננה, ריבת חלב
הפעם הגזמנו! מילאנו בצק שמרים בבראוניז, ריבת חלב ובננות. יצא חלום מושחת שאי אפשר לעמוד בפניו

המרכיבים ל 10:
- 1/2 חבילה (450 גרם) בצק שמרים עלים מעדנות מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 1 כוס ריבת חלב בטמפרטורת החדר
- 2 בננות קלופות פרוסות
- 100 גרם שוקולד מריר
- 75 גרם חמאת "תנובה"
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים קטנות טרופות
- 1 כף קקאו
- קורט מלח
- 1/3 כוס קמח
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את מילוי הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבן מארי ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים. מוסיפים קקאו ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה.
-
02.
מרפדים תבנית אינגלישקייק בנייר אפייה. פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות כשהצלע הרחבה קרובה אלינו. חוצים את הבצק לאורך ומחלקים כל מחצית לרוחב ל-3 פסים כך שנוצרים סך הכל 6 פסים.
-
03.
מורחים 3 מהפסים בריבת חלב ומניחים עליה פרוסות בננה. מורחים את 3 הפסים הנותרים בעיסת הבראוניז. מניחים על כל פס של ריבת חלב-בננה פס של בראוניז. חותכים כל פס משולב ריבת חלב ובראוניז למקטעים של 4-5 ס"מ.
-
04.
אוספים את המקטעים לערימות ומניחים עומדים בתבנית אחד אחרי השני. מכסים ומתפיחים כחצי שעה ליד התנור המתחמם ל 170 מעלות.
-
05.
אופים כ 35-40 דקות עד שהמאפה משחים. מצננים לטמפרטורת החדר, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל