עוגת שוקולד עסיסית ושוקולדית לפסח
עוגת שוקולד שמתאימה כקינוח לחג הפסח. מתכון קל להכנה שישמח את הילדים במהלך החג. חוגגים יום הולדת בפסח? מחפשים קינוח זריז? קדימה, למטבח!

המרכיבים ל 12 מנות:
- 1 שקית קמח תופח לפסח
- כוס קמח מצה
- שקית אבקת אפייה
- 5 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 1 כוס סוכר
- 1/2 1 כוס מיץ תפוזים (אפשר לערבב עם מים)
- 1/2 כוס אבקת שוקולית
- 1 כף גדושה של קקאו איכותי
- חבילת שוקולד מריר
- 1 חבילה שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מקציפים את הביצים השלמות במשך כמה דקות עד שמתקבל קצף אחיד ומלא.
-
03.
מוסיפים את המרכיבים הרטובים (שמן, מיץ, תמצית וניל) וממשיכים להקציף.
-
04.
מוסיפים לאט את המרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, שוקולית וקקאו) ומערבלים לבלילה אחידה.
-
05.
מעבירים לתבנית ואופים כ-45 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור עוטפים אותה בניילון נצמד כחצי שעה. (כדי לשמר את הלחות)
-
07.
ממיסים בסיר את השמנת והשוקולד תוך ערבוב ליצירת גנאש אחיד ושופכים אותו על העוגה.
-
08.
מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
לגרסה פרווה: ניתן לוותר על הציפוי ובמקום זאת לצפות בריבה.