בראוניז מושלמים לפסח
לא תאמינו כמה פשוט להכין קינוח טעים לליל הסדר או למשך ימי הפסח! מתכון של אפרת ליכטנשטט לבראוניז טעימים ומושלמים לחג, פרווה וללא גלוטן, על בסיס קמח שקדים.
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל12 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 3 ביצים
- ½ כוס (120 מ״ל) שמן קוקוס (או שמן רגיל)
- ¼1 כוסות (125 גרם) סוכר
- ½ כוס קמח שקדים
- ½ כוס קורנפלור
- ¼ כפית מלח
גודל תבנית: תבנית קטנה בגודל 18/24 ס״מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
בקערה קטנה ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, עם ערבוב בין חימום לחימום.
-
03.
בקערה גדולה טורפים היטב כשתי דקות ביצים וסוכר.
-
04.
מוסיפים את השמן וטורפים היטב.
-
05.
מוסיפים את השוקולד וטורפים היטב עד שהוא נטמע בבלילה.
-
06.
מוסיפים קמח שקדים, קורנפלור ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
-
07.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה נראית יציבה.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים היטב במקרר לפני שחותכים לקוביות.
-
09.
אפשר להגיש עם תותים, אבקת סוכר או גלידת וניל.
-
10.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים