פאי אפרסקים טבעוני עם קרם אפרסקים ואפרסקים טריים
מילוי קרמי בטעם אפרסק עם פרוסות אפרסקים טריות וכל זה על בצק פריך. תענוג
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
לתחתית:
- 1 כוס + 1 כף קמח
- 1/3 כוס שקדים טחונים
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס חלב שקדים תנובה
למילוי:
- 2 משקאות סויה תנובה בטעם אפרסק
- 1/2 כוס חלב שקדים תנובה או מים
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 4 אפרסקים מגולענים פרוסים לפלחים
- להגשה: פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, שקדים, אבקת סוכר, סוכר וניל ומלח. מוסיפים שמן וחלב שקדים ומערבבים לבצק אחיד. מניחים מחוץ למקרר ל 20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. מרדדים את הבצק ומצפים את התבנית. חותכים בסכין חדה שוליים מיותרים. אופים 15-20 דקות עד שהבצק יבש וזהוב.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים בסיר חלב או מים וקורנפלור, מוסיפים משקאות סויה ומביאים לסף רתיחה, מבשלים 3-4 דקות עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש. מצננים ויוצקים על תחתית הבצק האפויה. מאחסנים במקרר מכוסה.
טיימר מופעל
-
04.
לפני ההגשה מסדרים את האפרסקים, מפזרים פיסטוק ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים