פאי אפרסקים טבעוני ומפנק | השף הלבן

פאי אפרסקים טבעוני עם קרם אפרסקים ואפרסקים טריים

מילוי קרמי בטעם אפרסק עם פרוסות אפרסקים טריות וכל זה על בצק פריך. תענוג

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי אפרסקים טבעוני עם קרם אפרסקים ואפרסקים טריים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

לתחתית:
  • 1 כוס + 1 כף קמח
  • 1/3 כוס שקדים טחונים
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/4 כוס חלב שקדים תנובה
למילוי:
  • 2 משקאות סויה תנובה בטעם אפרסק
  • 1/2 כוס חלב שקדים תנובה או מים
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 4 אפרסקים מגולענים פרוסים לפלחים
  • להגשה: פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, שקדים, אבקת סוכר, סוכר וניל ומלח. מוסיפים שמן וחלב שקדים ומערבבים לבצק אחיד. מניחים מחוץ למקרר ל 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. מרדדים את הבצק ומצפים את התבנית. חותכים בסכין חדה שוליים מיותרים. אופים 15-20 דקות עד שהבצק יבש וזהוב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    טורפים בסיר חלב או מים וקורנפלור, מוסיפים משקאות סויה ומביאים לסף רתיחה, מבשלים 3-4 דקות עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש. מצננים ויוצקים על תחתית הבצק האפויה. מאחסנים במקרר מכוסה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    לפני ההגשה מסדרים את האפרסקים, מפזרים פיסטוק ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)