מתכון עוגת שזיפים הונגרית | השף הלבן

עוגת שזיפים הונגרית

עוגה קיצית עונתית ומרעננת

מאת: קארן לוי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שזיפים הונגרית

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 150 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות מים
  • 1 ק"ג שזיפים טריים (חתוכים ומושרים ב 1/2 כוס סוכר כרבע שעה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני

  • 02.

    לשים את החמאה , הסוכר, הביצה, הקמח והמים לבצק חלק.

  • 03.

    משטחים שני שלישים מהבצק על הבסיס והדפנות של התבנית המשומנת (מס' 26)

  • 04.

    מניחים על הבצק את חצאי השזיפים המגולענים והמושרים אחד ליד השני, כשהצד החתוך כלפי מעלה

  • 05.

    מוסיפים 1-2 כפות קמח רגיל לשליש הבצק הנותר, ומגררים מעל השזיפים במגררת עבה

  • 06.

    בוזקים מלמעלה אבקת סוכר ואופים כ-35 דקות.  

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(169)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.