עוגת קוקוס לפסח בחמש דקות עבודה | השף הלבן

עוגת קוקוס לפסח בחמש דקות עבודה

עוגת קוקוס, יוגורט ושוקוצ'יפס עסיסית ומשגעת, שמתאימה גם לחולי צליאק, קלת-הכנה, ללא שימוש במיקסר!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת קוקוס לפסח בחמש דקות עבודה

המרכיבים ל8 מנות:

  • 60 גרם חמאה רכה
  • 140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 50 מ"ל (1/5 כוס) שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 100 מ"ל (2/3 גביע) יוגורט עיזים
  • 55 גרם (כ-1/2 כוס לא מהודקת ועוד כפית) אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
  • 70 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח תפוחי אדמה
  • 45 גרם (1/3 כוס לא מהודקת) קמח אורז לבן (להשיג בחנויות טבע)
  • 75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם (כ-1/3 כוס פחות כף) שוקוצ'יפס מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו)
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    טיפ: זכרו לרכך חמאה מבעוד מועד.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.

  • 03.

    בקערה בינונית גדולה מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר, עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וחלמון וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים שמן קנולה, תמצית וניל ויוגורט עיזים וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה מערבבים אבקת שקדים, קמח תפוחי אדמה, קמח אורז לבן, קוקוס, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים או מערבבים במרית עד לאיחוד.

  • 07.

    יוצקים לתבנית המשומנת מחצית מהעיסה, מפזרים מחצית מהשוקוצ'יפס, יוצקים את המחצית השנייה של העיסה ומפזרים את המחצית השנייה של השוקוצ'יפס. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה/השחמה קלה ועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים כשלוש שעות ומגישים.אפשר להקפיא ולהפשיר בטמפ' החדר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)