עוגת דבש קלאסית
לפעמים, כל מה שאנחנו רוצים זה מתכון פשוט ומנצח. כזה הוא המתכון הבא – עוגת דבש גבוהה ומרשימה והכי חשוב – רכה וטעימה בטירוף!
המרכיבים ל10:
- 420 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ¾ כפית מלח
- כף קינמון
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 320 גרם דבש (כוס אחת)
- 250 מ"ל קפה חזק (כוס מים רותחים + כף גדושה של קפה נמס מגורען)
- 250 מ"ל שמן קנולה (כוס אחת)
- 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר לבן
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 4 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 170º.
-
02.
משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ולאחר מכן מפדרים אותה בקמח כך שכל התבנית מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.
-
03.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, המלח, הקינמון והג'ינג'ר.
-
04.
בקערה נוספת טורפים את הדבש, הקפה, השמן, הסוכר והשמנת. מוסיפים את הביצים וטורפים לאיחוד.
-
05.
מאחדים בין התערובות וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ 70-80 דקות, רק עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים את העוגה במשך עשר דקות בטמפ' החדר והופכים אותה על צלחת הגשה.
הידעת?
אם יש קינוח אחד שמיד גורמת לישראלים לחשוב על ראש השנה, הוא ללא ספק עוגת דבש. על אף שהיא קינוח חובה לראש השנה, זה לא אמור שהיא אפשר לאכול אותה בשאר השנה. אז אם חשקה נפשכם בעוגת דבש מתוקה ומפנקת, כל מה שאנחנו צריכים זה מתכון פשוט ומנצח. כזה הוא המתכון הבא - עוגת דבש גבוהה ומרשימה והכי חשוב - רכה וטעימה בטירוף! אל תחכו לראש השנה בשביל לקבל את מנת עוגת הדבש שאתם זקוקים לה.