קרפ צרפתי
כארוחת בוקר מתוקה וגם כקינוח, קרפ צרפתי במינימום זמן ומאמץ
המרכיבים ל12-15 יחידות:
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת לבישול
- ¼1 כוסות קמח
- 3 ביצים
- 5 כפות סוכר
- קמצוץ מלח
- 25 גרם חמאה מומסת במחבת
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים ביצים וסוכר ומוסיפים קמח ומלח. מוסיפים נוזלים ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת מהמחבת.
-
02.
מחממים היטב מחבת גדולה ויוצקים כמות של מצקת גדולה על המחבת. מזיזים מעט את המחבת כדי שהעיסה תתפזר באופן שווה במחבת.
-
03.
מטגנים לצבע זהוב ממלאים, מקפלים יפה ומגישים.
הידעת?
בכל שנה ב-2 בפברואר נוהגים הצרפתים לחגוג את 'La Chandeleur' (קאנדלמאס בעברית). מדובר בחג נוצרי שנוצר לאחר שהאפיפיור גלסיוס הראשון, חילק פנקייקים לעולי הרגל שהגיעו לרומא. ביום זה כל המדינה, מדרום ועד צפון, אוכלת קרפים. המסורת אומרת שיש לאכול אותם רק אחרי 20:00, ורוב המשפחות הצרפתיות יאכלו קרפים צרפתיים תוצרת בית לרגל האירוע בדיוק בזמן זה (אולם, לא כולם מצליחים להתאפק וחלק אוכלים אותם כבר לארוחת בוקר). כמובן שאין צורך לחכות עד פברואר בשביל להתענג על המעדן הצרפתי, אם יכולים לאכול אותם עוד היום.