מתכון קרפ כשר לפסח וללא גלוטן - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

קרפ כשר לפסח וללא גלוטן

מתכון לקרפ מעולה שהוא גם ללא גלוטן וגם כשר לפסח – כך שכולם יכולים להנות ממנו! אנחנו הלכנו על מילוי של שוקולד לבן, אבל תרגישו חופשי לגוון עם עוד מילויים

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון קרפ כשר לפסח ללא גלוטן
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל12-14 יחידות:

לקרפ:
  • 6 ביצים L
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9% תנובה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 כף חמאה או ספרי שמן
למילוי:
  • 150 גרם קוביות שוקולד לבן
  • 2/3 מיכל (140 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב מגורר לקישוט (לא חובה)
גודל תבנית: מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערת מיקסר.

  • 02.

    משמנים מחבת בקוטר 20-22 ס"מ במעט חמאה או שמן ומחממים על להבה בינונית.

  • 03.

    יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תצפה את התחתית. מטגנים כדקה או שתיים עד שהבלילה מתייבשת. הופכים צד, מטגנים עוד כחצי דקה ומעבירים לצלחת.

  • 04.

    מטגנים כך את כל הבלילה ליצירת ערמת קרפים ומשהים אותם בערימה בטמפרטורת החדר.

  • 05.

    למילוי: בסיר בינוני מחממים יחד שוקולד לבן ושמנת תוך ערבוב עד שכל הגושים נעלמים.

  • 06.

    להרכבה: ממלאים כל קרפ בכף מהרוטב החם ומקפלים לחצי ואז לרבע כך שנוצר משולש.

  • 07.

    מגישים עם רוטב חם וקצפת, ואפשר לקשט גם בשוקולד.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(20)