פנקייק יפני – אווריריים ועדינים | השף הלבן

פנקייק יפני

הם אווריריים ועדינים יותר מהפנקייקים הרגילים, ממש מזכירים ענן. ככה תכינו בקלות את הפנקייקים המושלמים לסופ"ש

מאת: עידית נרקיס כ"ץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6-7:

  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) רוויון "תנובה"
  • 3 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כף שמן צמחי
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
להגשה:
  • סירופ מייפל
  • פירות טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים בבלנדר את הביצים, הרוויון, הסוכר, הווניל והשמן, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. 

  • 02.

    מוסיפים את שאר המרכיבים - הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח, וטוחנים קצרות, עד שהתערובת חלקה. 

  • 03.

    מחממים מחבת (עדיף נון-סטיק) ומשמנים קלות רינג בקוטר של 8 ס"מ ובגובה של

  • 04.

    5 ס"מ. 

  • 05.

    מניחים את הרינג על המחבת לכדקה כדי שיתחמם. 

  • 06.

    יוצקים מהבלילה עד ½-⅔ גובה הרינג. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-4 דקות. אחרי 4 דקות מציצים בזהירות (בעזרת מרית) ובודקים אם התחתית השחימה קלות. אם לא, משאירים לעוד כדקה. 

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 07.

    מכניסים מרית מתחת לרינג והופכים בנחישות ובמהירות לצד השני. מטגנים עוד כ-3 דקות עד שהצד השני משחים ובלחיצה על הפנקייק מרגישים שהאצבע לא שוקעת פנימה. 

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מסירים מהאש, מרימים בעזרת מגבת (זהירות, זה חם) ומחלצים את הפנקייק מהרינג. אפשר להעביר סכין חדה בהיקף הרינג כדי לשחרר את הפנקייק. 

  • 09.

    חוזרים כך עם שאר הבלילה. 

  • 10.

    מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.