בלינצ'ס הונגרי
מתכון לבלינצ'ס הונגרי מפנק וקל להכנה – במיוחד לשבועות! תוכלו לבחור בין מלית גבינה מתוקה וצימוקים למלית תפוחי אדמה ובצל.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל14 חביתיות:
חומרים לבלינצ'ס:
- 1.5 כוסות חלב, או מים
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן
- 1/4 כפית מלח – תלוי במלית
מלית גבינה מתוקה:
- חבילת גבינה לבנה 5% או 9%
- 2-3 כפות סוכר
- מעט קינמון וצימוקים למי שאוהב
מלית תפוחי אדמה ובצל:
- 2-3 תפוחי אדמה
- בצל
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את החומרים פרט לשמן לבלילה חלקה.
-
02.
את השמן יוצקים למחבת ולחמם ולשפוך חזרה לבלילה ולערבב מיד שלא יוצרו גושים.
-
03.
לוקחים מצקת בינונית ולצקת למחבת חם על אש בינונית.
-
04.
ברגע שבקצוות נהיים חום להפוך את הבלינצ'ס בעזרת סכין לא חדה אפשר גם להפוך בהקפצה באויר – למומחים
-
05.
מלית: לערבב את כל החומרים למלית המתוקה.
-
06.
תפוחי אדמה ובצל:מבשלים 2-3 תפוחי אדמה ומרסקים כפירה.
-
07.
מטגנים טבעות בצל או בצל קצוץ בחמאה או בשמן ומוסיפים לפירה עם מעט מלח.
-
08.
לאחר שמוציאים את הבלינצ'ס המוכן מהמחבת שמים מעטמהמלית במרכז הבלינצ'ס מגלגלים ושמים בצלחת.
הידעת?
אפשר לשים על הבלינצ'ס רוטב פטריות.
הכנת? כאן מדרגים