מאפינס שוקולד וטחינה | השף הלבן

מאפינס שוקולד – טחינה

מאפינס שוקולד נימוחים ומפנקים בשדרוג טחינה שמוסיפה ניחוח של חלווה ועיצוב משגע.

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס שוקולד - טחינה
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 12:

לבצק:
  • 4 ביצים
  • 200 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 200 גרם חמאה "תנובה" רכה
  • 130 גרם קמח כוסמין מלא
  • 5 גרם אבקת אפייה
קישוט:
  • 12 כפות טחינה 100% שומשום מלא
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות בתוכנית טורבו.

  • 02.

    ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה בפולסים קצרים של 10 שניות, עד להמסה מלאה.

  • 03.

    בקערה גדולה טורפים נמרצות ביצים, סוכר וקורט מלח בעזרת מטרפה, כ 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים לביצים קמח, אבקת אפייה ואת השוקולד והחמאה המומסת ומערבבים רק עד לאיחוד.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס עם עטרות נייר, ממלאים כל מאפין עד ל 2/3 מהגובה.

  • 06.

    מעל כל מאפין מזלפים כף גדושה של טחינה ובעזרת קיסם או שיפוד יוצרים דוגמת שיש.

  • 07.

    אופים כ – 15-17 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:17:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.