מתכון שבלולי קינמון | השף הלבן

שבלולי קינמון

שבלולי קינמון, מתוק וקינוח שכולם אוהבים

מאת: אירינה שאלתיאל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שבלולי קינמון

המרכיבים ל12:

  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים קטנות
  • קורט מלח
  • 2 ורבע כוס קמח
למילוי:
  • 4 כפות חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כף קינמון
לציפוי:
  • 1 ביצה קטנה
  • 1 כף חלב
  • סוכר גס
  • אפשר שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    המיסו את השמרים במים הפושרים במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    בקערה גדולה, ערבבו את הקמח עם נוזל השמרים, החמאה, הסוכר, הביצים והמלח עד שהבצק חלק.

  • 03.

    כסו וקררו למשך מספר שעות.

  • 04.

    קמחו משטח עבודה, רדדו את הבצק לריבוע בגודל של כ30/50 ס"מ.

  • 05.

    פזרו את החמאה הרכה וסוכר הקינמון על הבצק, וגלגלו (התחילו מהצד הרחב). חתכו את ה"רולדה".

הידעת?

רשת סינבון מוכרת בגלל דבר אחד ודבר בלבד - שבלולי קינמון. אז אמנם הרשת האמריקאית סגרה את פעילותה בישראל, אך הרצון של הרבה ישראלים לשבלולי קינמון חמים ונימוכים, לא שכך כלל. אז אם אתם עם געגועים כבדים לסינבון, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מפנק וקל להכנה של שבלולי הקינמון המפורסמים של סינבון. אז למה אתם מחכים? מהרגע שהחלטתם להכין את השבלולים האלה ועד שהם יצאו מהתנור תחלוף פחות משעה. הגיע הזמן לטעום קצת אמריקה.

הכנת? כאן מדרגים
(61)