לוקומדס – סופגניות יווניות עם דבש ופיסטוק
סופגניות קטנות עטופות דבש ופיסטוקים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל25 יחידות:
- שמן לטיגון עמוק
- להגשה: דבש, פיסטוקים קצוצים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 1/2 כוס יוגורט עיזים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית קינמון
- 1 כף גרידת קליפת תפוז
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים למעט המלח ובעזרת וו הלישה מערבבים מעט ידנית כדי שהקמח לא יעוף. מפעילים את המערבל ל 3-4 דקות לישה. מוספים מלח ומערבלים 3 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק וקצת דביק. מכסים בשקית נילון רופפת ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח הבצק.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים שמן לטיגון עמוק. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או בעזרת 2 כפות מטילים לשמן סופגניות קטנות בקוטר 3 ס"מ. כשהסופגניות זהובות מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
03.
מעבירים את הסופגניות לצלחת הגשה, יוצקים דבש, בוזקים פיסטוק קצוץ ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים