לוקומדס - סופגניות יווניות עם דבש ופיסטוק | השף הלבן

לוקומדס – סופגניות יווניות עם דבש ופיסטוק

סופגניות קטנות עטופות דבש ופיסטוקים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לוקומדס - סופגניות יווניות עם דבש ופיסטוק
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל25 יחידות:

  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה: דבש, פיסטוקים קצוצים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים למעט המלח ובעזרת וו הלישה מערבבים מעט ידנית כדי שהקמח לא יעוף. מפעילים את המערבל ל 3-4 דקות לישה. מוספים מלח ומערבלים 3 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק וקצת דביק. מכסים בשקית נילון רופפת ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח הבצק.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מחממים שמן לטיגון עמוק. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או בעזרת 2 כפות מטילים לשמן סופגניות קטנות בקוטר 3 ס"מ. כשהסופגניות זהובות מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 03.

    מעבירים את הסופגניות לצלחת הגשה, יוצקים דבש, בוזקים פיסטוק קצוץ ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)