דונאטס ללא גלוטן עם ציפוי קרם שוקולד | השף הלבן

דונאטס ללא גלוטן – בציפוי קרם שוקולד מפנק

אינס ינאי עם מתכון צעד אחר צעד לדונאטס עסיסיים ללא גלוטן עם ציפוי שוקולדי מפנק. ההצלחה בהכנתם מובטחת!

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג תיק אוכל

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 350 גרם קמח תופח ללא גלוטן איכותי + 1/2 כוס לקימוח (יש גם כשר לפסח)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 גביע (200 מ"ל) גיל לבן "תנובה"
  • 1 כף מיץ לימון
  • שמן קנולה לטיגון
לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • סוכריות צבעוניות לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים יחד את החמאה המומסת עם הסוכר והווניל.

  • 02.

    מוסיפים את הביצים, כף מיץ לימון והלבן ומערבבים שוב.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח התופח ללא הגלוטן ומערבבים בעזרת כף עץ לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד 2 כפות קמח.

  • 04.

    עוטפים את הקערה בניילון ומניחים כ- 10 דקות על השיש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    לשים ידנית מעט את הבצק לאחר ההתפחה על משטח מקומח.

  • 06.

     מרדדים על משטח מקומח עלה בעובי של 2 ס"מ.

  • 07.

    קורצים בעזרת חותכן יעודי או בעזרת חותכנים בגודל גדול וקטן לצורת דונאטס. את הדונאטס מומלץ להניח על ניירות אפייה קטנים בצורת ריבוע.

  • 08.

    מחממים שמן עמוק ל- 160 מעלות ומטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד לצבע זהוב.

  • 09.

    מקציפים יחד שמנת להקצפה קרה עם פודינג שוקולד וכוס חלב.

  • 10.

    מזלפים סביב הדונאטס.

  • 11.

     מקשטים בסוכריות וקישוטים.

הכנת? כאן מדרגים
(5)