דונאטס ללא גלוטן – בציפוי קרם שוקולד מפנק
אינס ינאי עם מתכון צעד אחר צעד לדונאטס עסיסיים ללא גלוטן עם ציפוי שוקולדי מפנק. ההצלחה בהכנתם מובטחת!
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1 כפית תמצית וניל
- 30 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 350 גרם קמח תופח ללא גלוטן איכותי + 1/2 כוס לקימוח (יש גם כשר לפסח)
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 גביע (200 מ"ל) גיל לבן "תנובה"
- 1 כף מיץ לימון
- שמן קנולה לטיגון
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
- 1 כוס חלב "תנובה"
- סוכריות צבעוניות לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים יחד את החמאה המומסת עם הסוכר והווניל.
-
02.
מוסיפים את הביצים, כף מיץ לימון והלבן ומערבבים שוב.
-
03.
מוסיפים את הקמח התופח ללא הגלוטן ומערבבים בעזרת כף עץ לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד 2 כפות קמח.
-
04.
עוטפים את הקערה בניילון ומניחים כ- 10 דקות על השיש.
טיימר מופעל
-
05.
לשים ידנית מעט את הבצק לאחר ההתפחה על משטח מקומח.
-
06.
מרדדים על משטח מקומח עלה בעובי של 2 ס"מ.
-
07.
קורצים בעזרת חותכן יעודי או בעזרת חותכנים בגודל גדול וקטן לצורת דונאטס. את הדונאטס מומלץ להניח על ניירות אפייה קטנים בצורת ריבוע.
-
08.
מחממים שמן עמוק ל- 160 מעלות ומטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד לצבע זהוב.
-
09.
מקציפים יחד שמנת להקצפה קרה עם פודינג שוקולד וכוס חלב.
-
10.
מזלפים סביב הדונאטס.
-
11.
מקשטים בסוכריות וקישוטים.