גאלט אגסים ומסקרפונה
כל ביס ישכנע אתכם שמדובר בתענוג מושלם! קבלו את המתכון הנפלא לגאלט אגסים ומסקרפונה של אבינועם ארביב
המרכיבים ל12:
- כ-1/2 חבילה (כ-500 גרם) בצק עלים מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
- 1 גביע (225 גרם) מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 כפות (20 גרם) סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- לאגסים:
- 3 אגסים, פרוסים דק
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 1 כפות קורנפלור
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 25 גרם חמאת תנובה, מומסת
- לסירופ הסוכר:
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
-
02.
בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את פרוסות האגסים עם מיץ הלימון, הקורנפלור, הסוכר, הווניל והחמאה.
-
03.
חותכים מהבצק עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
04.
מורחים על הבצק את תערובת המסקרפונה, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות האגסים במעגלים על המסקרפונה – מתחילים מהשוליים ומתקדמים כלפי המרכז. צובטים את שולי הבצק ומכסים בהם מעט את האגסים.
-
05.
אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והאגסים משחימים מעט.
טיימר מופעל
-
06.
בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר והמים במחבת קטנה על אש בינונית, עד שהסוכר נמס.
-
07.
מברישים בעדינות את הגאלט החם בסירופ הסוכר. מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.