גאלט אגסים ומסקרפונה
כל ביס ישכנע אתכם שמדובר בתענוג מושלם! קבלו את המתכון הנפלא לגאלט אגסים ומסקרפונה של אבינועם ארביב

המרכיבים ל 12:
- כ-1/2 חבילה (כ-500 גרם) בצק עלים מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
 - 1 גביע (225 גרם) מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר
 - 1/2 1 כפות (20 גרם) סוכר
 - 1/2 כפית קינמון
 - לאגסים:
 - 3 אגסים, פרוסים דק
 - 1 כף מיץ לימון
 - 1/2 1 כפות קורנפלור
 - 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 25 גרם חמאת תנובה, מומסת
 - לסירופ הסוכר:
 - 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
 - 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
 - 
								02.
								
בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את פרוסות האגסים עם מיץ הלימון, הקורנפלור, הסוכר, הווניל והחמאה.
 - 
								03.
								
חותכים מהבצק עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
 - 
								04.
								
מורחים על הבצק את תערובת המסקרפונה, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות האגסים במעגלים על המסקרפונה – מתחילים מהשוליים ומתקדמים כלפי המרכז. צובטים את שולי הבצק ומכסים בהם מעט את האגסים.
 - 
								05.
								
אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והאגסים משחימים מעט.
טיימר מופעל
 - 
								06.
								
בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר והמים במחבת קטנה על אש בינונית, עד שהסוכר נמס.
 - 
								07.
								
מברישים בעדינות את הגאלט החם בסירופ הסוכר. מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.
 
									

