רביולי ערמונים טבעוני – מתכון טעים ומרשים | השף הלבן

רביולי ערמונים

שקמה יעקבי המוכשרת סידרה לכם מתכון מעולה לרביולי ערמונים טבעוני שישדרג לכם את חג השבועות הקרוב. אתם אפילו לא חייבים להשתמש במכונת פסטה!

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רביולי טבעוני
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל4:

לבצק:
  • 3 ו-1/2 כוסות בתוספת 1 כף (500 גרם) קמח
  • 1 כפית גדושה (8 גרם) מלח
  • 1 כוס בתוספת 3 כפות (280 מ"ל) מים
  • 1 כף (8 גרם) שמן
למלית:
  • 3 אריזות ואקום (300 גרם) ערמונים קלופים
  • 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
  • 3 כפות (30 גרם) פתיתי שמרי בירה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
לרוטב:
  • 5 כפות חמאה טבעונית או שמן קוקוס
  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1 אריזת ואקום (100 גרם) ערמונים קצוצים גס
  • 1 כף (10 גרם) פתיתי שמרי בירה
  • 1/2 כפית מלח
להגשה:
  • מלח גס
  • פתיתי שמרי בירה
  • עלי מרווה או רוזמרין (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים בקערה קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים מים ושמן ומערבבים בכף עץ. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים במגבת ומניחים ל-5 דקות. חוזרים על סדר הפעולות (לשים 2 דקות, מכסים במגבת ומניחים ל-5 דקות) עוד 3 פעמים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    המלית: מניחים את כל מרכיבי המלית במעבד מזון ומעבדים למשחה חלקה. מאחסנים בכלי אטום במקרר עד לשימוש.

  • 03.

    ההרכבה: מחלקים את הבצק ל-

  • 04.

    מעבירים חלק אחד למשטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך או במכונת פסטה לעלה דקיק בעובי 1 מ"מ. מניחים כפיות של מלית על הבצק ברווחים שווים של 3 ס"מ זה מזה. מברישים מעט מים סביב כל ערימת מילוי. מרדדים חלק נוסף של בצק ומניחים על הבצק עם המלית. מהדקים היטב סביב ערימות המלית וחותכים או קורצים עיגולים או ריבועים. מניחים את הרביולי בטמפרטורת החדר לייבוש כ-20 דקות, מעבירים למגש או לכלי מתאים (מופרדים זה מזה) ומאחסנים במקפיא כחצי שעה (ועד 3 חודשים) עד שקפוא.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    הרוטב: מחממים 2 כפות חמאה טבעונית או שמן במחבת. מוסיפים פטריות ומטגנים על להבה גבוהה 4-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. מנמיכים להבה, מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים למחבת ערמונים, 3 כפות חמאה טבעונית או שמן, שמרי בירה ומלח ומערבבים. 

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    בסיר עם שפע מים רותחים ומומלחים מבשלים את הרביולי 10-13 דקות עד שהם צפים. מסננים בכף מחוררת ומעבירים למחבת הרוטב. מערבבים בעדינות, מבשלים דקה או שתיים, בוזקים מלח גס, שמרי בירה ועלי מרווה או רוזמרין ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:13:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)