רביולי טריקולור של שחר ואורן
לכבוד פורים שחר ואורן הביאו לכם מנה צבעונית שחוגגת את הצבעים הטבעיים שיש בירקות שכולנו אוהבים.
את הבצק מכינים מסלק; את המילוי מכינים מתרד, ואת הרוטב מבטטה. ביס שלמות.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שחר ואורן
עיצוב: שחר ואורן
המרכיבים ל5 מנות:
קרם תרד
- 50 גרם חמאה תנובה
- 200 גרם עלי תרד
- רבע כוס שמנת לבישול 15% של השף הלבן
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט מגורד
רוטב קרם בטטה
- בטטה בינונית
- מיכל שמנת לבישול 10% של השף הלבן
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט
- חלב תנובה- אופציונלי לקבלת מרקם דליל יותר
בצק סגול לרביולי
- 200 גרם סלק (יחידה בינונית)
- 400 גרם קמח פסטה
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את התרד יחד עם החמאה ומוסיפים את השמנת והתיבול.
-
02.
מאדים עד צמצום וטוחנים במעבד מזון לקבלת קרם חלק וירוק.
-
03.
שולחים לקירור להתייצבות.
-
04.
מבשלים את הבטטה, השמנת והתבלינים עד לריכוך וטוחנים לקבלת קרם חלק.
-
05.
טוחנים במעבד מזון סלק וקמח עד לקבלת בצק פירורי ויבש.
-
06.
מאחדים את הבצק ויוצרים ממני דפים במכונת פסטה.
-
07.
קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז כפית מלית תרד.
-
08.
סוגרים בצורת אוזני המן.
-
09.
מבשלים במים לשתי דקות עד שהרביולי צף ומבושל.
-
10.
מניחים אותו על מריחה של קרם בטטה והמנה מוכנה להגשה. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים