מתכון לרביולי ביתי ברמה של מסעדה | השף הלבן

רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות

מהבצק ועד המלית: רביולי ביתי ברמה של מסעדה, שישאיר לכם טעם של עוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות

המרכיבים ל כ-10 מנות:

מצרכים לבצק הרביולי
  • 2 כוסות מים
  • 100 גרם חמאה תנובה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח
  • 4 חלמונים
למלית
  • 100 גרם גבינת פטה פיראוס
  • 100 גרם גבינת שמנת נפולאון
  • 100 גרם גבינה צהובה ירושלים מגוררת דק
  • 3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
לפטריות המוקפצות
  • 3 בצלים פרוסים
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
לקציפה
  • 2 שמנת להקצפה 32% השף הלבן
  • 1 תפו"א גדול
  • 50 גרם חמאה תנובה
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 פטריות כמהין
  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות מושרות ב-1/2 כוס מים חמים
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: בסיר בינוני, מביאים את המים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מוסיפים את הקמח, החמאה והמלח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

  • 02.

    מעבירים לקערת מיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד.

  • 03.

    הכנת המלית: מערבבים את חמרי המלית. טועמים ומתבלים לפי הטעם.

  • 04.

    מרדדים את הבצק דק.

  • 05.

    קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ושמים כפית מהמלית במרכז. מכסים עם עיגול נוסף ומהדקים את שולי הבצק. (להידוק מושלם, כדאי למרוח את שולי הבצק במעט מים).

  • 06.

    מחממים סיר עם 4 ליטר מים וכף מלח. מבשלים את הרביולי עד שהם צפים, כל פעם 5 יח'. מעבירים למסננת ומשמנים קלות.

  • 07.

    הכנת הפטריות: מטגנים את הבצל עד להשחמה ומעבירים לכלי. מטגנים את הפטריות עד להשחמה (כל סוג בנפרד) ומעבירים לכלי.

  • 08.

    הכנת הקציפה: מבשלים את מרכיבי הקציפה כולל הפטריות ומי ההשריה כ-40 ד' או עד לריכוך התפו"א.

  • 09.

    טוחנים עם בלנדר מוט.

  • 10.

     להגשה: מסדרים 2 כפות מתערובת הפטריות והבצל. מעל מניחים 3 יח' רביולי ושופכים מסביב את קציפת הפטריות. מקשטים עם בצל ירוק חתוך לאלכסונים.  

הכנת? כאן מדרגים
(63)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.