רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות
מהבצק ועד המלית: רביולי ביתי ברמה של מסעדה, שישאיר לכם טעם של עוד

המרכיבים ל כ-10 מנות:
- 2 כוסות מים
- 100 גרם חמאה תנובה
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות קמח
- 4 חלמונים
- 100 גרם גבינת פטה פיראוס
- 100 גרם גבינת שמנת נפולאון
- 100 גרם גבינה צהובה ירושלים מגוררת דק
- 3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 בצלים פרוסים
- 1 סלסלת פטריות פורטבלו
- 1 סלסלת פטריות שמפניון
- 2 שמנת להקצפה 32% השף הלבן
- 1 תפו"א גדול
- 50 גרם חמאה תנובה
- 1 שן שום כתושה
- 3 פטריות כמהין
- 3 פטריות שיטאקי מיובשות מושרות ב-1/2 כוס מים חמים
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: בסיר בינוני, מביאים את המים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מוסיפים את הקמח, החמאה והמלח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
-
02.
מעבירים לקערת מיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד.
-
03.
הכנת המלית: מערבבים את חמרי המלית. טועמים ומתבלים לפי הטעם.
-
04.
מרדדים את הבצק דק.
-
05.
קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ושמים כפית מהמלית במרכז. מכסים עם עיגול נוסף ומהדקים את שולי הבצק. (להידוק מושלם, כדאי למרוח את שולי הבצק במעט מים).
-
06.
מחממים סיר עם 4 ליטר מים וכף מלח. מבשלים את הרביולי עד שהם צפים, כל פעם 5 יח'. מעבירים למסננת ומשמנים קלות.
-
07.
הכנת הפטריות: מטגנים את הבצל עד להשחמה ומעבירים לכלי. מטגנים את הפטריות עד להשחמה (כל סוג בנפרד) ומעבירים לכלי.
-
08.
הכנת הקציפה: מבשלים את מרכיבי הקציפה כולל הפטריות ומי ההשריה כ-40 ד' או עד לריכוך התפו"א.
-
09.
טוחנים עם בלנדר מוט.
-
10.
להגשה: מסדרים 2 כפות מתערובת הפטריות והבצל. מעל מניחים 3 יח' רביולי ושופכים מסביב את קציפת הפטריות. מקשטים עם בצל ירוק חתוך לאלכסונים.