קנלוני תרד וגבינות
270 קלוריות ; 16 גרם חלבון ; 33 גרם פחמימות ; 9 גרם שומן ; 380 מ"ג נתרן ; 3.5 גרם סיבים

המרכיבים ל 10:
- 1 חבילת קנלוני (250 גרם לפני בישול)
- 1 כרישה
- 1 גביע קוטג' תנובה 5%
- 2 קופסאות עלי תרד (500 גרם)
- 1/2 חבילה גבינת כנען (250 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 10 עגבניות מקולפות וקצוצות
- 10 שיני שום
- מעט בזיליקום ואורגנו (עדיף טריים, אפשר גם מיובשים)
- 3 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- 50 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
למילוי:
-
02.
שוטפים היטב ומייבשים את התרד.
-
03.
קוצצים את הכרישה, מטגנים ב- 2 כפות שמן זית, מוסיפים את התרד ומאדים עד שהנוזלים מצטמצמים.
-
04.
מורידים מהאש, מקררים מעט ומערבבים פנימה את הגבינות.
-
05.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
06.
ממלאים את הקנלוני (הכי נח עם שקית זילוף), ומסדרים אותם בתבנית אפיה מלבנית.
-
07.
לרוטב:
-
08.
מכניסים לסיר עגבניות מקולפות וקצוצות, שום, שמן זית, מלח ותבלינים.
-
09.
מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד שמתרכך. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים על מנת שלא ישרף.
-
10.
בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול. לרוטב אחיד וחלק כדאי לטחון בבלנדר ידני.
-
11.
מפזרים את רוטב העגבניות מעל הקנלוני ומפזרים מעל את הפרמזן.
-
12.
אופים מכוסה בחום בינוני 30-40 דקות. ב- 5 הדקות האחרונות מורידים את הכיסוי כדי להזהיב מעט את הגבינה.
טיימר מופעל