לזניה פטריות וגבינה
לזניה עשירה עם שני רטבים, עגבניות ושמנת-פטריות, שילוב מושלם, שמנתי, ומעודן. לחובבי בשר – אפשר להחליף את רוטב העגבניות ברוטב בולונז. ההשקעה משתלמת!
המרכיבים ל8-6:
- 1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
- 1 בצל קצוץ גס
- 1 קוביה בזיליקום (קנור)
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 3 שיני שום
- 1 בצל גדול
- 1 שמנת לבישול
- פלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- 1/2 קוביית בזיליקום של קנור (לא חובה)
- 1/4 כוס יין לבן (לא חובה)
- 300-200 גבינה בולגרית מוגררת
- 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
- 12 פרוסות גבינה צהובה
- 1 חבילת דפי לזניה
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הרטבים:רוטב עגבניות: מטגנים/מרככים את הבצל בשמן זית ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות וגם חצי כוס מים. נותנים לרוטב להצטמצם מעט ומוסיפים מלח (מעט מאוד כי מוסיפים בהמשך גבינה בולגרית), פלפל שחור, 1/2 קובית בזיליקום (או בזיליקום טרי).רוטב שמנת פטריות: מטגנים בשמן זית בצל פרוס וחצוי יחד עם שום עד לשקיפות/שחימות קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות (או פרוסות) לטיגון של כחמש דקות (גם אם נשארו "מיצים" של הפטריות – זה מוסיף טעם לרוטב). מוסיפים שמנת לבישול , יין ותבלינים ומבשלים כ-10-5 דקות עד להצטמצמות קלה של הרוטב.
טיימר מופעל
-
02.
הרכבת הלזניה: לוקחים 2 כפות מרוטב העגבניות עם 2 כפות מים ומפזרים בתבנית בגודל של תבנית חד פעמית מרובעת בינונית. מניחים מעל את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים). מניחים מעל דפי הלזניה 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו, ומפזרים מעל 1/3 מהבולגרית, 1/3 מהפרמזן, ו-6-5 פרוסות גבינה צהובה. חוזרים שוב על אותו הסדר: עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, ללא פרמזן וגבינה צהובה. ושוב - מניחים מעל דפי לזניה, עליהם מרוטב העגבניות שנשאר, מבולגרית שנשארה, הגבינה הצהובה ומעל הכל מפזרים את כל הפרמזן שנותרה.
-
03.
מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 200-180 מעלות. לאחר חצי שעה מוציאים את הלזניה, מסירים את הכיסוי ומחזירים להשחמה לעשר דקות נוספות.