כרובית ממולאת בגבינות ותרד – מתכון שווה לחג | השף הלבן

כרובית ממולאת בגבינות ותרד

תוספת מושלמת לארוחת השבועות: מתכון של רחלי קרוט לכרובית בציפוי פריך ממולאת בשלל גבינות נהדרות ותרד שללא ספק כולם ירצו לנסות בחג הקרוב

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית ממולאת גבינות ותרד
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

  • 1 כף שמן
למלית:
  • 1/2 שקית מדליוני תרד של סנפרוסט, מופשרים וסחוטים
  • 2 ביצים
  • 1/2 צרור עירית פרוסה דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם גבינת צ'דר או מנצ'גו או איבריקו מסדרת COLLECTION, מגוררת דק
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1/2 גביע (110 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 2/3 גביע (100 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 5% או 20%
  • 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם או פנקו
לציפוי:
  • 2 ביצים טרופות
  • ½ כוס (60 גרם) פירורי לחם או פנקו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרוביות בינוניות
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים כרובית בסיר גדול (גזע כלפי מטה), יוצקים מים רותחים עד כיסוי, מוסיפים את המלח והשמן ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מבשלים 15-10 דקות על להבה גבוהה עד שהכרובית מתרככת מעט. מוציאים בכף מחוררת ומניחים לצינון. חוזרים על הפעולה עם הכרובית השנייה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המלית ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בקוטר כ-2 ס"מ.

  • 03.

    רווחים מעט עם הידיים את פרחי הכרובית וממלאים בתערובת המילוי בצורה דחוסה, בכל החללים. חוזרים על הפעולה עם הכרובית השנייה ומניחים את הכרוביות בתבנית. 

  • 04.

    מברישים את הכרוביות בביצה, מפזרים מעליהן ובצדדים פירורי לחם, ומזלפים שמן זית. אופים 40-30 דקות, עד הזהבה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)