מתכון מצות מגולגלות עם חצילים, גבינות ועגבניות לחג הפסח | השף הלבן

מצות מגולגלות עם חצילים, גבינות ועגבניות

מצות מגולגלות הן קלאסיקה בפסח! סידרנו לכם מתכון מצוין לבראנץ' חגיגי עם מצות מגולגלות עם חצילים, גבינות נהדרות ועגבניות

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון מצות מגולגלות עם חצילים, גבינות ועגבניות
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל12-16 יחידות:

  • 2 חצילים בגודל בינוני
  • 150 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 6 מצות
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 200-250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 3 כפות גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות (מקופסה)
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית מרובעת וחסינת חום בגודל 20*20

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות (מומלץ טורבו). מרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

  • 02.

    פורסים את החציל הראשון לפרוסות דקות. מניחים על תבנית, ממליחים ומברישים בשמן זית. אופים 6-7 דקות או עד שמעט מזהיב. את החציל השני חותכים לקוביות קטנות ומברישים בנדיבות בשמן זית, ממליחים ואופים כ 12-15 דקות או עד שמזהיב ומעט מתכווץ. את עגבניות השרי מברישים בשמן שנותר, ממליחים ואופים כ 20-25 דקות או עד שמתכווצות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    משאירים תנור חם על 185 מעלות. מערבבים בקערה קטנה עגבניות מרוסקות עם אורגנו ומתבלים במלח ופלפל ויוצקים על בסיס התבנית. בקערה מערבבים 2/3 מהמוצרלה, גבינת נפוליאון, חצילים ועגבניות שרי.

  • 04.

    חותכים כל מצה ל-3 לאורכה. בכלי גדול שטוח המתאים לאורך המצה מערבבים 1/2 כוס חלב עם 1/2 כוס מים חמים. טובלים בנוזל את המצה עד שהיא מתרככת אך לא יותר מידי ומניחים על פרוסת חצילים קלויים. מורחים על המצה 2 כפות מהמילוי ומגלגלים בעדינות (המצה תישבר מעט אך החציל יעזור לה בגלגול).

  • 05.

    מעבירים לתבנית ומסדרים בצפיפות. מפזרים מוצרלה מעל ואופים 20 דקות או עד שהמוצרלה מזהיבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(10)